Nume
Parola
Vizualizări: 863
CALM – LALRG: un parteneriat solid și efectiv în interesul colectivităților locale din Moldova și Letonia!
6 Septembrie 2023 — Promovarea cooperării la nivel de administrație publică locală, inclusiv facilitarea schimburilor de experiență și dezvoltarea proiectelor comune, au fost subiecte abordate în cadrul unei întrevederi a Ambasadorului Republicii Moldova în Letonia, Andrian Roșa, cu președintele Asociației Letone a Guvernelor Locale și Regionale, Gints Kaminskis. Președintele Asociației Guvernelor Locale și Regionale din Letonia

LALRG a apreciat înalt buna colaborare dintre LARG și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), fiind menționată necesitatea reînnoirii, în cooperare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova, a acordurilor de înfrățire/cooperare dintre administrațiile locale din RM și Letonia care și-au pierdut din valabilitate/actualitate urmare a reformei administrativ-teritoriale din Letonia. Astfel, va fi actualizată lista localităților înfrățite între RM și Letonia și revigorarea acestor parteneriate.

Președintele LARG a afirmat că urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanții CALM în septembrie curent, la Batumi (Georgia), în marja unui eveniment internațional.

Vorbind despre vectorul european al Republicii Moldova, Andrian Roșa a reiterat importanța susținerii acestui parcurs al nostru de către Letonia la toate nivelurile, inclusiv prin preluarea bunelor practici la nivel de administrații publice locale, schimburi de experiență și dezvoltarea unor proiecte comune.

Asociația Letonă a Guvernelor Locale și Regionale (LALRG) a fost fondată în decembrie 1991 și este o organizație publică care întrunește administrațiile locale din Letonia pe bază de voluntariat. LALRG reprezintă administrațiile locale în negocierile cu Cabinetul de Miniștri. De asemenea, contribuie la dezvoltarea politicilor municipale, rezolvă problemele comune și apără interesele administrațiilor locale.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă