Nume
Parola
Vizualizări: 4622
IDIS „Viitorul” prezintă studiul „Cum să ne debarasăm de post-sovietism?”
7 Februarie 2013 — IDIS „Viitorul” prezintă vineri, 8 februarie, ora 11.00, studiul „Cum să ne debarasăm de post-sovietism?” (How to get rid of post-Sovietness?).

Studiul a fost scris de experţi din R. Moldova, Georgia şi Ucraina şi analizează modul în care se manifestă aspectele post-sovietice în viaţa politică şi socială în cele trei ţări. Totodată, experţii vor prezenta şi recomandări formulate pentru eradicarea celor mai negative aspecte ale fenomenului. Studiul a fost elaborat cu susţinerea Black Sea Trust for Regional Cooperation of the German Marshall Fund.

Cele trei ţări au fost selectate pentru analiză nu doar din considerentul că au făcut parte din Uniunea Sovietică, ci şi datorită intenţiei acestora de a deveni membre ale Uniunii Europene. Post-sovietismul, în acest studiu, a fost definit ca o mutaţie socio-politică, în care vechile valori sovietice au fost modificate şi combinate cu cele din vest, generând un nou context. Fenomenul este considerat drept o perioadă de tranziţie între perioada sovietică şi cea de europenizare, susţinută tot mai mult şi în rândul tinerilor, chiar dacă au fost născuţi după destrămarea URSS.

Pentru detalii contactaţi Coordonatorul relaţii publice al IDIS „Viitorul”, Diana Lungu, la numărul de telefon 0 22 221844 sau diana.lungu@viitorul.org