Nume
Parola
Vizualizări: 2833
Tineri din opt localităţi au fost instruiţi să acceseze fonduri pentru implementarea unor proiecte locale
16 Iunie 2012 — Tineri din opt localităţi ale Moldovei au fost instruiţi cum să atragă fonduri necesare pentru implementarea unor proiecte de dezvoltare a comunităţilor din care fac parte.

Seminarul de instruire a avut loc sâmbătă, 16 iunie, în cadrul proiectului "Implicarea tinerilor lideri în procesul de luare a deciziilor la nivel local în Republica Moldova". Proiectul este implementat de către IDIS Viitorul şi AGORA CE cu susţinerea financiară a Ministerului de Externe al Cehiei, Programul Transition și urmărește motivarea tinerilor de a participa la procesul de luare a deciziilor la nivel local.

În cadrul seminarului, tinerii din 8 localități ale Republicii Moldova (or. Cantemir, or. Telenești, or. Cimişlia, s. Mihailovca, s. Horodiște, s. Negureni, s. Cania și s. Sipoteni) şi-au prezentat proiectele pe care intenţionează să le implementeze şi au identificat punctele forte care i-ar ajuta la realizarea acestui scop. Aceştia au prezentat o serie de activităţi prevăzute în cadrul proiectelor şi au fost instruiţi de coordonatorul proiectului, Ghenadie Mocanu, cum să acceseze fondurile necesare pentru a realiza obiectivele propuse.

Tinerii au aflat despre potenţialii donatori care le-ar putea susţine proiectele, precum şi modalitatea de a scrie corect bugetul proiectului.

Participanţii au propus idei de proiecte privind dezvoltarea comunităţilor pe mai multe segmente, printre care: amenajarea stadionului pentru petrecea timpului liber a tinerilor (Negureni); orientarea profesională a tinerilor (Horodişte); amenajarea muzeului satului (Mihailovca); jocuri intelectuale “Ce Unde Când” (Cantemir); amenajarea estetică a comunităţii (Sipoteni); crearea unui club de orientare profesională (Teleneşti);
Seminarele au loc în fiecare sâmbătă, până la sfârşitul lunii iunie.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi: Coordonatorul proiectului, Ghenadie Mocanu, tel: 221844, e-mail ghenadie.mocanu@viitorul.org