Nume
Parola
Vizualizări: 3081
Avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu s-a autosesizat în legătură cu modul de exploatare şi depozitare a deşeurilor
Chişinău, 13 Iunie 2012 — Avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu s-a autosesizat în legătură cu modul de exploatare şi depozitare a deşeurilor la periferia oraşului Cimişlia, în imediata apropiere de casele de locuit.

Vizitînd localitatea în cauză, avocatul parlamentar a constatat cu îngrijorare situaţia deplorabilă a terenurilor de la periferia oraşului Cimişlia: deşeuri menajere sînt împrăştiate pe o rază de cîţiva kilometri, ceea ce poate avea un impact iminent asupra calităţii aerului şi apei şi afecta sănătatea populaţiei din zonă.

În vederea remedierii cît mai grabnice a stării de lucruri atestate şi pentru asigurarea respectării dreptului fundamental la un mediu înconjurător sănătos fiecărei persoane, ombudsmanul a solicitat Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Mediului examinarea circumstanţelor expuse din punct de vedere al corespunderii dispoziţiilor Legii privind protecţia mediului înconjurător, Legii privind deşeurile de producţie şi menajere. De asemenea, avocatul parlamentar s-a referit la necesitatea efectuării unui control de stat în zona oraşului Cimişlia privind respectarea cerinţelor sanitaro-epidemiologice.

Avocatul parlamentar a adresat un demers şi preşedintelui raionului Cimişlia, Ion Veveriţă, în care solicită întreprinderea unor măsuri urgente în vederea asigurării respectării prevederilor legislaţiei privind protecţia mediului.