Nume
Parola
Vizualizări: 2237
De Ziua Europei, IDIS „Viitorul” a prezentat publicului produsele campaniei „Tu ştii ce se întâmplă cu datele tale cu caracter personal?”
7 Mai 2011 — Echipa IDIS „Viitorul” a prezentat duminică, 7 mai 2011, produsele campaniei „Tu ştii ce se întâmplă cu datele tale cu caracter personal?” la Orăşelul European, care a găzduit o expoziţie dedicată proiectelor finanţate de UE. Evenimentul a avut loc la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Vizitatorii standului IDIS au fost îndemnaţi să se gândească la datele lor cu caracter personal şi la felul cum sunt ele stocate şi utilizate de instituţii publice sau private. Cei care au poposit la standul IDIS „Viitorul” s-au ales cu abiţbilduri, calendare şi maiouri promoţionale.

La 4 februarie 2011 IDIS „Viitorul” a lansat în premieră pentru RM o campanie de promovare a protecţiei datelor cu caracter personal. Această activitate este desfăşurată în cadrul proiectului european ,,Dezvoltarea şi promovarea unui climat mediatic modern în Republica Moldova”.

Pe lângă acest efort de comunicare, proiectul a inclus o componentă de advocacy, insistând pe optimizarea legislaţiei care reglementează sectorul media. Totodată, a fost transmisă Comisiei parlamentare de profil o Foaie de parcurs care trasează priorităţile legislative. Pentru a descuraja ingerinţele politicului în activitatea jurnaliştilor, politicienii au fost invitaţi la 6 aprilie 2011să semneze Acord de Neimplicare în Politica Editorială a Mass-media.

IDIS „Viitorul” va amenaja un astfel de stand şi pe 14 mai la Bălţi. Celebrarea Zilelor Europei în Moldova are ca scop aproprierea Uniunii Europene de cetăţenii moldoveni prin celebrarea valorilor comune. Ziua Europei reprezintă, de asemenea, o şansă de apropiere a culturilor europene cu cea moldovenească prin intermediul activităţilor educaţionale şi de divertisment pentru a celebra identitatea noastră comună ca europeni în diversitatea completă a acesteia.