Nume
Parola
Vizualizări: 2272
Cum putem evita formarea ambuteiajelor în Chişinău şi optimiza transportul public?
13 Aprilie 2011 — IDIS „Viitorul” va prezenta joi, 14 aprilie 2011, ora 10:00, studiul „Optimizarea transportului public în municipiul Chişinău”. Evenimentul va avea loc în sala rotundă a primăriei Chişinău, situată pe Bulevardul Ştefan cel Mare 83. Autorul studiului este inginerul Victor Ceban.

La prezentare sunt invitaţi reprezentanţi ai primăriei municipiului Chişinău, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, dar şi experţi economici, jurnalişti.

Studiul IDIS „Viitorul” propune măsuri de sporire a investiţiilor în sistemul de transport public şi de reducere a cheltuielilor de exploatare a mijloacelor de transport, insistând pe optimizarea activităţii transportului public, ceea ce va duce la o creştere a calităţii deservirii fluxului de pasageri. Asta în condiţiile în care reţeaua stradală din Chişinău este supraîncărcată, cresc ambuteiajele, odată cu accidentele rutiere.

Cercetarea este elaborată în cadrul proiectului „Creşterea eficienţei energetice a municipiilor Chişinău şi Sevastopol pe baza experienţei pozitive existente”. Iniţiativa este sprijinită financiar de Comisia Europeană, prin intermediul programului CIUDAD (Cooperare pentru dezvoltare urbană şi dialog).