Nume
Parola
Vizualizări: 2231
Un profesor universitar francez va ţine o prelegere publică despre politica externă a Franţei în Uniunea Europeană şi Europa de Sud-est
8 Iulie 2010 — IDIS „Viitorul” organizează luni, 12 iulie 2010, dezbateri cu Profesorul Philippe Claret, de la Universitatea Montesquieu Bordeaux IV. Tematica discuţiilor este „Politica externă a Franţei: relaţia cu Uniunea Europeană şi Europa de Sud-est”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00 în sala de conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, situat pe str. Iacob Hîncu 10/1, MD-2005, Chişinău. Va fi asigurată traducerea franceză – română. La dezbateri sunt invitaţi să participe tineri lideri de opinie, precum şi reprezentanţi ai sectorului asociativ şi mass-media.
Profesorul Philippe Claret, care este şi directorul Centrului de Studii şi de Cercetare a Balcanilor, a mai făcut o prezentare la IDIS „Viitorul” în iunie 2009 pe politicile Uniunii Europene pentru ţările din Europa Centrală şi de Est. Şi de această dată, prelegerea sa va fi urmată de o sesiune de întrebări.

Timp de trei ani, aproximativ 900 de tineri au participat la dezbaterile europene ale IDIS, interacţionând direct cu reprezentanţi ai autorităţilor publice, misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale. Prin facilitarea comunicării dintre tinerii lideri şi persoane oficiale din afara Republicii Moldova, IDIS „Viitorul” îşi propune să alimenteze preocuparea tinerei generaţii faţă de provocările majore de ordin politic, economic şi social.