Nume
Parola
Vizualizări: 2082
IDIS „Viitorul” va lansa un sondaj reprezentativ naţional pe starea de spirit a populaţiei la sfârşit de an
1 Decembrie 2009 — IDIS „Viitorul” va prezenta miercuri, 2 decembrie 2009, ora 14:00, sondajul reprezentativ naţional „Starea de spirit a populaţiei şi tendinţe prognozabile pentru Republica Moldova”. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a IDIS „Viitorul”, et. 2, situată pe str. Iacob Hîncu 10/1. La prezentare sunt invitaţi liderii partidelor politice, analişti politici, reprezentanţi ai sectorului asociativ, precum şi mass-media din RM.

Sondajul a fost efectuat de CBS-Axa, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”. Datele au fost colectate în perioada 11 – 30 noiembrie 2009. Scopul chestionării populaţiei a fost de a evalua reacţiile sociale la evoluţiile social-politice, precum şi de a prognoza care vor fi presiunile economice, culturale şi politice în 2010. Totodată, sondajul relevă scorul electoral al partidelor politice, în eventualitatea organizării unui scrutin anticipat.

Cercetarea continuă tradiţia clădită în ultimii ani de IDIS „Viitorul” de a analiza valorile şi atitudinile respondenţilor în funcţie de interesul lor faţă de viaţa publică, funcţia ideilor-ghid, asociate de anumite partide şi liderii acestora în Republica Moldova.