Nume
Parola
Vizualizări: 3472
IDIS "Viitorul" selectează participanţii pentru a patra ediţie a Şcolii de Instruire Politică pentru Tinerii Lideri din Republica Moldova
5 Septembrie 2012 — Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) “Viitorul” anunţă concurs pentru selectarea la cea de-a patra ediţie a proiectului “Advanced Political Learning for Highly Motivated Young Leaders in Moldova”, care se va desfăşura în perioada 2012- 2013, cu suportul financiar al Fundației germane Hanns Seidel.

Proiectul are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova, instruire care se bazează pe aplicarea metodelor interactive de învăţare politică (e.g. learning by doing), fiind o continuare a programului “Advanced Political Learning and European Leadership for Highly Motivated Young Leaders in Moldova” implementat în 2006-2007, 2008 şi 2011-2012. Cursurile teoretice vor fi susţinute de o echipă de experţi naţionali şi internaţionali din mediul academic, cel de afaceri şi administrare publică, diplomaţi de carieră şi alţi actori publici.

Structura programului de instruire conţine 2 module succesive interdisciplinare (pentru o perioadă de 6 luni), practici succesive la nivel regional şi internaţional, conferinţe ştiinţifice şi iniţiative civice, contribuind astfel la transferarea de practici utile şi experienţe de leadership european pentru tineri. Participanţii la proiect vor fi instruiţi să comunice eficient, să negocieze, să creeze grupuri de lucru ad-hoc şi să îşi planifice strategic activităţile, având astfel oportunitatea de a cunoaşte în detaliu aplicarea teoriei politice, analiza statistică şi economică, simularea situaţiilor politice reale şi verificarea cunoştinţelor prin intermediul sesiunilor de dezbateri, conferinţe şi stagii practice. La finalul proiectului, tinerii lideri vor avea şansa de a efectua un stagiu de practică în Moldova sau peste hotare. În anii precedenţi au luat parte la acest program de instruire peste 100 de tineri care ulterior s-au afirmat în diferite domenii.

Cerinţe faţă de aplicanţi:

1. Să fie cetăţean şi rezident permanent în Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani;

2. Să fie activ implicat în activităţi civice/extracurriculare;

3. Să demonstreze prin dosarul său de participare potenţialul de a deveni lider, decident public sau formator de opinie într-un anumit domeniu de activitate. Acestei cerinţe i se va acorda o atenţie deosebită în procesul de selecţie;

4. Să dispună de timp pentru a asista la activităţile şcolii cu participarea la ore de 3 ori pe săptămână;

5. Să cunoască limba română şi rusă. Cunoaşterea altor limbi străine va fi un avantaj;

6. Să expedieze dosarul de participare care va include:

a. Formularul de participare şi eseu (Descărcaţi aici formularul de participare: http://leader.viitorul.org/files/Formular_de_aplicare_concurs.doc )

b. Curriculum Vitae

c. O scrisoare de recomandare scanată sau în original.

Dosarele vor fi depuse/trimise la adresa: Chişinău, str. Iacob Hincu 10/14, MD2005, Moldova

Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale “Viitorul” sau prin email la adresa concurs@viitorul.org cu subiectul: Pentru proiectul de instruire politică.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 10 Septembrie, orele 17:00

Pentru informaţii: Ghenadie Mocanu, coordonator de proiect,

Institutul pentru Dezvoltare şi Initiative Sociale (IDIS) “Viitorul

Chişinău, MD-2005, str. Iacob Hâncu 10/1, Tel. ( + 373 22) 22 18 44, Fax. (+373 22) 24 57 14
E-mail: ghenadie.mocanu@gmail.com