Nume
Parola
Vizualizări: 3880
IDIS Viitorul selectează tineri experţi în politici publice de pe ambele maluri ale Nistrului
27 Iulie 2012 — IDIS „Viitorul” şi Common House anunţă concurs de selectare a tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru participarea în cadrul seminarelor de instruire în politici publice. Aceste traininguri /seminare de instruire se vor desfăşura în cadrul proiectului: “Construirea încrederii între ambele maluri ale râului Nistru – pregătirea profesională a experţilor în politici publice”.

Scopul proiectului: Adoptarea iniţiativelor care vor contribui în mod cumulativ la pregătirea profesională a experţilor în politici publice, în parteneriat cu actorii locali, civili şi politici.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
I. Elaborarea şi promovarea unei platforme comune pentru discuţii dintre experţi din diferite domenii de pe ambele maluri ale rîului Nistru.
II. Informarea publicului larg prin intermediul unei platforme de discuţii publice între experţi din diferite domenii de pe ambele maluri ale rîului Nistru. Folosirea documentelor/articolelor şi editorialelor elaborate pentru a promova o mai bună conştientizare publică în Moldova privind implicaţiile politice a deciziilor sau intenţiilor Guvernului şi folosirea acestor instrumente de diseminare pentru a educa public larg şi actorii politici.

Cine poate participa? Tineri experţi de pe ambele maluri ale râului Nistru (18-40 ani).
În cadrul trainingurilor vor fi elaborate analize de politici publice din diferite domenii. Participanţii vor fi instruiţi de cei mai buni experţi din domeniu.

!!!Cei mai buni tineri experţi vor avea posibilitatea să scrie şi să publice articole (activitate care va fi remunerată în cadrul proiectului).

Fiecare participant din grupul de lucru va putea participa la cel puţin 2 seminare de instruire, cel mult 4.
Locaţia: 3 traininguri/seminare de instruire în partea dreaptă a Nistrului, 2 traininguri/seminare de instruire pe malul stâng al Nistrului, 1 training în Ukraina.
Perioada: Trainingurile vor fi organizate începând cu sfârşitul lunii august – noiembrie 2012, fiecare cu o durată de 2 zile. Cazarea, hrana, transportul şi excursiile vor fi asigurate.
Temele preconizate pentru traininguri/seminare sunt:
1.Sistemul de învătământ
2. Sistemul bugetar - fiscal
3. Sistemul de asigurări sociale
4. Sistemul partidelor politice
5. Politici destinate minoritătilor naţionale
6. Politici de combatere a criminalităţii şi situaţiei excepţionale

Evaluarea participanţilor se va face în baza CV- lor cu poză şi a formularului ataşat.

Formularele de înscriere pot fi transmise prin e-mail sau depuse personal la sediul IDIS „Viitorul”, pe adresa: Chişinău, MD-2005, str. Iacob Hincu 10/1, etajul 1, tel. 221844, e-mail: carolina.ungureanu@viitorul.org, cu titlul: CONCURS GRUP DE TINERI EXPERŢI

În total vor fi selectaţi 40 de persoane, 20 din partea dreaptă a Nistrului şi 20 din partea stângă a Nistrului.

Data limită pentru depunerea dosarului – 15 august 2012.

Doar persoanele selectate vor fi contactate după data de 20 august 2012.