Nume
Parola
Vizualizări: 2386
Pregătirea instituţiilor de învăţămînt pentru anul de studii 2012-2013, discutată în cadrul Colegiului Ministerului Educaţiei
Chişinău, 6 Iulie 2012 — Valentin Crudu, director Direcţia Învăţămînt preşcolar, primar şi secundar general, a informat, în cadrul ședinței Colegiului Ministerului Educaţiei, că pentru anul de studii 2012-2013, necesarul de cadre didactice în instituțiile de învățămînt din republică constituie 733 persoane.
Valentin Crudu a vorbit, de asemenea, şi despre alimentaţia copiilor în următorul an şcolar. Astfel, vor fi alimentaţi gratuit toţi elevii claselor primare, elevii din familii social vulnerabile din clasele V-XII şi elevii claselor V-XII, din instituţiile preuniversitare din partea stîngă a Nistrului şi municipiul Bender, aflate în subordinea Ministerului Educaţiei.
Valentin Crudu a mai informat că în instituțiile de învățămînt au demarat reparaţiile şi alte lucrări de pregătire către începutul noului an de studii, în baza planurilor de acţiuni elaborate prin coordonare cu administraţia publică locală și DGÎTS. Pentru asigurarea condiţiilor necesare, în anul 2012, în bugetul de stat au fost planificate alocaţii în sumă totală de circa 79 mln lei (mai exact -79103,3 mii lei (inclusiv, pentru investiţii capitale – 34.811,8 mii lei, pentru reparaţii capitale – 44.291,5 mii lei).
Membrii Colegiului Ministerului Educaţiei au fost, de asemenea, informaţi că în următorul an şcolar, se preconizează activitatea a 44 școli de circumscripție. Pentru transportarea elevilor în şcoli de circumscripţie, au fost procurare 109 autobuze şcolare.
În cadrul sistemului de învăţămînt preuniversitar funcţionează 1460 instituţii de învăţămînt preuniversitar şi 1400 instituţii preşcolare.