Nume
Parola
Vizualizări: 2194
Ministrul Educației, Mihail Şleahtiţchi, s-a întîlnit cu un grup de participanți la Forumul Național al Tinerilor
Chişinău, 26 Iunie 2012 — Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, s-a întîlnit, marți, 26 iunie curent, cu un grup de participanți la Forumul Național al Tinerilor-2012. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău, în zilele de 25-26 iunie, și a întrunit 125 de tineri, lucrători de tineret și reprezentanți ai organizațiilor de tineret din toate raioanele republicii, inclusiv din regiunea Transnistreană.
În cadrul discuțiilor, Ministrul a vorbit tinerilor despre importanța aprobării Codului Educației, perspectivele implementării învățămîntului dual în instituțiile din Republica Moldova, despre sesiunea de examinare 2012 și modificările care urmează a fi efectuate în metodologia de organizare a examenelor de absolvire din anul 2013. De asemenea, Ministruls-a referit la concursul locurilor bugetare care va fi organizat după primul an de studii în universități, la reforma structurală a sistemului educațional național, la mobilitatea academică, recunoașterea actelor de studii etc.
Participanții la întrevedere au prezentat recomandările pe componenta asigurarea accesului tinerilor la educație și informare, formulate de tineri în cadrul celor 36 de dezbateri de tineret și Forumuri Regionale ale Tinerilor. Printre acestea se regăsesc: introducerea în cadrul curriculumului școlar a orelor de orientare profesională; introducerea unei cote obligatorii a asigurării tinerilor cu locuri de muncă în instituții și întreprinderi de stat; instalarea sistemelor de bruiaj în raza desfășurării examenelor; descongestionarea curricula școlare, introducerea sistemului de notare electronică în școlile din țară etc.
La rîndul său, Ministrul a dat asigurări că de aceste recomandări se va ține cont la elaborarea noilor politici educaționale.