Nume
Parola
Vizualizări: 2934
IDIS „Viitorul” propune soluţii pentru combaterea conflictului de interese
25 Iunie 2012 — IDIS „Viitorul” va lansa, marţi, 26 iunie, la ora 10.00, studiul „Conflictul de interese şi incompatibilităţi în instituţiile administraţiei publice locale din Republica Moldova”. Experţii IDIS au propus o serie de recomandări atât în plan legislativ, cât şi sub aspectul modificărilor cadrului regulator şi de politici privind soluţionarea problemei conflictelor de interese şi incompatibilităţi în instituţiile administraţiei publice locale.

Autorii studiului au analizat evoluţia conceptului de conflict de interese şi incompatibilităţi în Republica Moldova şi au identificat principalele tipuri prin care se distinge conflictul de interese, formele de manifestare ale conflictului de interese, identificarea potenţialelor surse din care provin situaţiile de conflict de interese.

Pentru reglementarea cadrului legislativ, experţii au propus o serie de recomandări, printre care: aprobarea unei politici naţionale de prevenire şi remediere a conflictelor de interese şi a regimului de incompatibilităţi în cadrul autorităţilor publice locale; revizuirea cadrului legislativ relevant în domeniul conflictului de interese şi regimului de incompatibilităţi; instituirea (numirea) unui organ de stat independent cu mandat larg în domeniul prevenirii şi investigării cazurilor de conflict de interese şi a regimului de incompatibilităţi.

Astfel, propunerile de legiferare înaintate de IDIS „Viitorul” sunt examinate de Comisia Juridică Numiri şi Imunităţi a Parlamentului Republicii Moldova şi Direcţia juridică a Secretariatului Parlamentului.

Pentru mai multe detalii contactaţi coordonatorul relaţii publice, Diana Lungu la numărul de telefon 221844 sau la adresa de e-email diana.lungu@viitorul.org