Nume
Parola
Vizualizări: 2027
Ministerul Educaţiei a lansat campania “CORUPŢIA OMOARĂ EDUCAŢIA!”
Chişinău, 11 Mai 2012 — Ministerul Educaţiei a lansat astăzi, vineri, 11 mai, o campanie de informare şi responsabilizare anticorupţie, cu genericul “CORUPŢIA OMOARĂ EDUCAŢIA!”
Evenimentul a fost lansat de către Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, care a ţinut un discurs public, la ASEM, pentru studenţi, profesori, în care s-a referit la riscurile de corupţie în educaţie, la promovarea ideilor de anti-mită, anti-plagiat şi anti-copiat.
Respectiva acţiune publică presupune informarea, o dată în plus, a grupurilor ţintă: elevi, profesori, părinţi despre faptul că plagiatul, copiatul, mita sînt un real impediment în a obţine studii şi o educaţie de calitate. Aceste fenomene le pot afecta viaţa, studiile, cariera.
În context, pe durata campaniei, vor fi difuzate patru spoturi sociale prin care va fi promovată ideea că e de responsabilitatea şi puterea fiecărui actor educaţional de a lua atitudine adecvată pentru a minimiza fenomenele de corupţie.
Pe durata campaniei, reprezentanţii Ministerului Educaţiei vor întreprinde activităţi de informare în teritoriu, în cadrul instituţiilor de învăţămînt, despre mijloacele de prevenire şi luptă împotriva corupţiei, a plagiatului, a copiatului, despre efectele negative pe care le comportă aceste fenomene şi despre posibilităţile de sesizare şi acţiune împotriva corupţiei.
O linie telefonică stă deja la dispoziţia celor care cunosc cazuri de corupţie în sistemul educaţional şi vor să le raporteze. Numărul 23-46-09, este disponibil zilnic, de luni pînă vineri, între orele 08.00 – 17.00.
De asemenea, pe pagina web a Ministerului Educaţiei va fi dezvoltată o secţiune cu informaţii despre campanie, iar membrii guvernanţelor studenţeşti vor promova mesajul acestei acţiuni prin distribuirea materialelor informaţionale în instituţiile în care învaţă.