Nume
Parola
Vizualizări: 1914
Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi a participat în cadrul Conferinţei Ministeriale a Procesului Bologna
Chişinău, 2 Mai 2012 — În perioada 26-27 aprilie curent, la Bucureşti, România, şi-a desfăşurat lucrările Conferinţa Ministerială a Procesului Bologna.

De rînd cu Ministrul Educaţiei, dl Mihail ŞLEAHTIŢCHI, din delegaţia Republicii Moldova la eveniment au mai făcut parte: Ion Bostan, Preşedintele Consiliului Rectorilor, Rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei; Andrei POPA, Rectorul Universităţii de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul şi Andrei GALBEN, Rectorul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Conferinţa a avut drept scop de a evalua rezultatele obţinute în ultimii ani în edificarea Spaţiului European al Învăţămîntului Superior în contextul obiectivelor Procesului Bologna precum şi a contura viitoarele direcţii de acţiune pentru învăţămîntul superior european.

Concluziile rapoartelor pregătite de Grupul de monitorizare a Procesului Bologna (Bologna Follow-Up Group) au constituit punct de plecare al unui schimb valoros de experienţe şi idei.

Concomitent Conferinţei Ministeriale au fost organizate şi alte evenimente, graţie cărora miniştrii educaţiei au interacţionat cu omologi din alte regiuni ale lumii, pentru a identifica noi soluţii de dezvoltare a cooperării internaţionale în domeniul învăţămîntului superior.

În acest context, menţionăm participarea dlui Mihail ŞLEAHTIŢCHI, la întrevederea Miniștrilor educaţiei din statele Parteneriatului Estic cu dna Androulla Vassiliou, Comisar pentru Educație și Cultură, Comisia Europeană. În aceeași ordine de idei, menționăm întrevederea miniștrilor educației din țările membre ale Inițiativei de Reformă Educațională în Sud-Estul Europei.

Realizările și perspectivele evoluției spațiului European al Învățămîntului Superior European au fost expuse în Comunicatul de la Bucureşti. Obiectivele politice de bază stipulate în Comunicatul de la Bucureşti sunt: a oferi un învăţământ superior de calitate pentru toţi, a spori ratele de angajare a absolvenţilor şi a fortifica mobilitatea ca mijloc pentru o învăţare mai bună în Spaţiul European al Învăţământului Superior.