Nume
Parola
Vizualizări: 2397
Parteneriatul Global pentru Educaţie, un proiect util în derulare
Chişinău, 18 Aprilie 2012 — Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie” s-au întrunit într-o primă şedinţă de lucru, pentru a discuta activităţile în prima fază de implementare a proiectului.
Toate activităţile planificate au fost analizate din perspectiva termenelor limită, stabilite pentru implementarea acestora.
Astfel, pînă la sfîrşitul acestei luni, va fi angajat personalul responsabil de implementarea proiectului, va fi stabilit comitetul de organizare şi monitorizare, va fi elaborată lista preliminară a instituţiilor preşcolare cu nevoi de renovare, va fi realizată o analiză a datelor despre copiii cu dizabilități şi va fi elaborat un plan preliminar de achiziţii.
Grantul nerambursabil, în valoare de 4,4 milioane dolari SUA, este oferit de către Organizaţia Internaţională „Parteneriat Global pentru Educaţie” şi va fi valorificat pe parcursul a 20 de luni, în parteneriat cu Banca Mondială , UNICEF şi Fondul de Investiţii Sociale din Moldova .
În cadrul proiectului, vor fi reabilitate circa 40 de instituţii educaţionale preşcolare. Va fi îmbunătăţită infrastructura instituţiilor. Acestea vor fi dotate cu literatură utilă, mobilier, materiale didactice, jucării. Activităţile Proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie”vor fi axate şi pe îmbunătăţirea accesului la educaţie timpurie de calitate pentru copiii cu nevoi speciale. În acest sens, vor fi deschise trei centre comunitare pentru reabilitarea şi integrarea copiilor cu nevoi speciale, care vor fi dotate cu echipament de reabilitare, mobilier, jucării, precum şi cu un vehicul pentru transportarea copiilor spre aceste centre.