Nume
Parola
Vizualizări: 2043
Oferte de burse în Federaţia Rusă
Chişinău, 17 Aprilie 2012 — În temeiul Acordului între Ministerul Educaţiei şi Tineretului al Republicii Moldova şi Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei al Federaţiei Ruse privind colaborarea în domeniul educaţiei, Agenţia Federală pentru Învăţământ a Federaţiei Ruse acordă pentru anul academic 2012/2013 burse de studii (conform listei anexate):

• 50 burse pentru studii superioare, ciclul I (bakalavr, specialist),
• 2 burse pentru studii superioare, ciclul II (magistru),
• 10 burse pentru studii postuniversitare, doctorat (aspirantură).

Concursul se va realiza în cadrul Universităţii de Stat din Moldova, str. Mateevici 60, Blocul 1, etajul 2, sala 16, în următoarele termene:

a) depunerea actelor 24 aprilie - 11 mai 2012;
b) şedinţa Comisiei de concurs moldo-ruse 15 mai 2012;
c) turul II al concursului 16-18 mai 2012;
d) anunţarea rezultatelor finale 22 mai 2012.


Studii superioare (BAKALAVR, SPECIALIST):

Pentru participare la concurs candidaţii vor depune următoarele acte:

1. CEREREA DE ÎNSCRIERE LA CONCURS (Ancheta se ataşează): se completează cu litere de tipar şi o fotografie;
2. Copia autentificată notarial a ACTULUI DE STUDII ŞI A SUPLIMENTULUI, cu traducere autorizată în limba rusă, SAU certificat academic pentru absolvenţii liceelor, promoţia 2012, pentru clasele X, XI, XII (situaţia curentă), cu indicarea obiectelor şi notelor, cu traducere autorizată în limba rusă; Certificatele vor fi vizate de directorul instituţiei de învăţământ şi vor conţine media calculată pe anii de studii;
3. Copia autentificată notarial a CERTIFICATULUI MEDICAL care dovedeşte lipsa contraindicaţiilor pentru studii (Lista contraindicaţiilor pentru studii se ataşează), cu traducere autorizată în limba rusă;
4. Copia autentificată notarial a PAŞAPORTULUI NAŢIONAL (străin);
5. Copia autentificată notarial a CERTIFICATULUI DE NAŞTERE, cu traducere autorizată în limba rusă;
6. Important: Candidaţii, recomandaţi pentru continuarea studiilor în instituţiile de învăţământ superior din Federaţia Rusă, vor completa dosarul personal cu certificat medical, rezultat al testului HIV/SIDA, cu traducere autorizată în limba rusă.

Instituţiile de învăţământ din Federaţia Rusă îşi rezervă dreptul de a organiza examene de admitere pentru candidaţi.


Studii superioare ciclul II, masterat (MAGISTRU) şi doctorat (ASPIRANTURĂ):
Pentru participare la concurs se depun următoarele acte:

1. CEREREA DE ÎNSCRIERE LA CONCURS (Ancheta se ataşează): se completează cu litere de tipar şi o fotografie;
2. Copia autentificată notarial a ACTULUI DE STUDII ŞI A SUPLIMENTULUI:
• Pentru deţinătorii actelor de studii din Republica Moldova:
Diploma de licenţă (durata studiilor cel puţin 4 ani!) sau, respectiv, Diploma de master, cu traducere autorizată în limba rusă. Pentru absolvenţii, promoţia 2012 - dovadă a statutului de student în ultimul an de studii.
• Pentru deţinătorii actelor de studii din Federaţia Rusă:
Diplomă de specialist sau bakalavr (conform cerinţelor la specialitatea aleasă) sau, respectiv, Diploma de magistru. Pentru absolvenţii, promoţia 2012 - dovadă a statutului de student în ultimul an de studii.
3. Candidaţii la aspirantură: LISTA PUBLICAŢIILOR (dacă există) şi PROIECTUL DE ARGUMENTARE pentru tema de cercetare (minim 10 pagini tipărite), în limba rusă;
4. RECOMANDARE din instituţia de învăţământ superior, inclusiv din instituţia de învăţământ primitoare din Federaţia Rusă, semnată de către conducătorul instituţiei;
5. Copia autentificată notarial a CERTIFICATULUI MEDICAL care dovedeşte lipsa contraindicaţiilor pentru studii (Lista contraindicaţiilor pentru studii se ataşează), cu traducere autorizată în limba rusă;
6. Copia autentificată notarial a PAŞAPORTULUI NAŢIONAL (străin);
7. Copia autentificată notarial a CERTIFICATULUI DE NAŞTERE, cu traducere autorizată în limba rusă;
8. Important: Candidaţii, recomandaţi pentru continuarea studiilor în instituţiile de învăţământ superior din Federaţia Rusă, vor completa dosarul personal cu certificat medical, rezultat al testului HIV/SIDA, cu traducere autorizată în limba rusă.

Candidaţii la studii postuniversitare de masterat (magistru) şi doctorat (aspirantură), cetăţeni ai Republicii Moldova, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior din Federaţia Rusă, vor prezenta avizul favorabil al instituţiei pe care au absolvit-o.

Instituţia de învăţământ primitoare va organiza pentru candidaţii recomandaţi la studii postuniversitare examene de admitere. Candidaturile recomandate pentru studii postuniversitare vor fi coordonate cu instituţiile de învăţământ primitoare. Actele de studii prezentate de candidaţi sunt supuse procedurii de recunoaştere în Federaţia Rusă.

Cetăţenii Republicii Moldova, care vor fi selectaţi pentru studii în Federaţia Rusă, vor beneficia de studii gratuite şi cazare în cămine (contra plată), în condiţiile similare cu cetăţenii Federaţiei Ruse care beneficiază de burse de stat.
În mod obligatoriu, candidaţii selectaţi pentru studii vor procura, la sosire în Federaţia Rusă, poliţa de asigurare medicală (costul minim - 250$/an).

IMPORTANT: Suplimentar la cota oferită, Guvernul Federaţiei Ruse alocă surse financiare pentru înmatricularea cetăţenilor străini direct la instituţiile de învăţământ superior (Lista se ataşează СПИСОК вузов, имеющих преимущественное право в 2012 году). Pentru aplicare, contactaţi direct instituţiile în cauză.
Detalii aici:
СПИСОК вузов имеющих преимущественное право в 2012 году.pdf
вузы спец-ти Молдова.pdf
Анкета в магистратуру аспирантуру -2012.doc
Анкета на полный курс-2012 .doc
Условия Минпросвещения Молдовы-2012 .doc
перечень мед противопоказаний.doc

Telefoane de contact:
577772 – comisia de primire;
238061; 232415 – Ministerul Educaţiei, Direcţia Relaţii internaţionale şi integrare europeană.