Nume
Parola
Vizualizări: 1253
S-a dat startul programului de instruire
Balti, 19 Aprilie 2011 — Astăzi, 19 aprilie 2011, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord cu suportul financiar oferit de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) a organizat lansarea Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR şi UE” organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontaliera în Republica Moldova”.
La eveniment au fost prezenţi dl Ion Bodrug, director ADR Nord, dl Philipp Johansen, manager proiect GIZ şi reprezentanţi ai Autorităţilor Publice Locale de nivelul I, II din regiunile de Nord ale Republicii Moldova, persoanele selectate pentru cursul de instruire.
În cuvîntul său de salut dl Ion Bodrug a menţionat ca acest program de instruire va contribui la consolidarea capacităţilor organizaţiilor din Moldova în domeniul dezvoltării regionale; stabilirea de parteneriate; identificarea şi dezvoltarea unor proiecte cheie pentru regiune etc.
În cadrul instruirii s-a pus în discuție ideea generală despre principale instrumente de finanţare disponibile, pentru Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională (FNDR) şi fondurile UE a Programelor - transfrontaliere (CBC) şi transnaţionale (TNC) şi procedurile lor specifice de aplicare prin sporirea capacităţilor în elaborarea proiectelor regionale şi europene. Despre oportunităţile de finanţare din partea programelor Uniunii Europene au informat dl Stefan Elsing, expert în programele UE şi dna Mariana Puntea, Secretariatul Tehnic Comun din Moldova. Dl Constantin Bândiu, specialist în cadrul ADR Nord a prezentat informaţia privind gestionarea Fondului de Dezvoltare Regională.
Programului de instruire ce constă din 7 sesiuni este realizat de către experţii Centrului Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălţi, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea cooperării regionale şi transfrontaliere.
Menţionăm că prima sesiune a programului de instruire a avut loc în mun. Bălţi unde au participat reprezentanţi din raioanele Făleşti, Sîngerei, Glodeni şi din mun. Bălţi, în zilele următoare urmează sesini similare în or. Edineţ şi or. Soroca.