Nume
Parola
Vizualizări: 1089
Directorul ADR Nord, Ion Bodrug în regiune
Bălți, 5 Aprilie 2011 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord a inițiat o serie de întîlniri săptămînale, de documentare și informare în Regiunea Nord, cu președinții de raioane, șefii direcțiilor Consiliului raional precum și reprezentanții ONG-lor active din teritoriu, în perioada 5-15 aprilie 2011.
Astăzi, 5 aprilie Dl Ion Bodrug, director ADR Nord a efectuat vizite de informare în raioanele Glodeni și Fălești cu scopul identificării ideilor de proiecte și facilitării colaborării între APL I și APL II, inclusiv și informarea privind instrumentele financiare din cadrul IEVP, Parteneriatul Estic și fonduri ale altor Parteneri de Dezvoltare precum Guvernele statelor UE, instituțiile ONU, și alte oportunități investiționale în RM.
Astfel din partea AO “Cutezătorul” din or. Fălești, a venit propunerea ca la programele de finanțare din sursele FNDR să fie eligibili și ONG-le.
În cadrul vizitelor dl Ion Bodrug a informat participanții că în cadrul proiectului selectat spre finanțare de Guvernul Republicii Cehe, se vor instrui actorii regionali în elaborarea studiilor de fezabilitate și despre Programul de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR şi UE” pentru reprezentanţii APL de nivelul I şi II organizat în cadrul proiectului GIZ „Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontaliera în Republica Moldova”, unde din partea CR Fălești a venit propunerea ca din unitatea administrativ teritorială să participe mai mult de 5 persoane.
În același timp participanții au fost informați despre inițierea relațiilor de colaborare cu Republica Polonă în domeniul dezvoltării regionale, prin intermediul cărora regiunea de nord va beneficia de asistență în facilitarea creării parteneriatelor între APL din Republica Moldova și Polonia, unde în cadrul discuțiilor primarii au fost cointeresați în stabilirea parteneriatelor, și mai mult ca atît CR Glodeni a avut relații de parteneriat cu partea poloneză în domeniul turismului rural.
Pe parcursul săptămînii curente urmează o serie de deplasări în alte raioane a regiunii.