Nume
Parola
Vizualizări: 1026
ADR Nord a lansat proiectul de dezvoltare regională „Finisarea construcţiei poligonului pentru acumularea, sortarea şi valorificarea deşeurilor menajere pentru 3 primării”
Bălţi, 22 Martie 2011 — Astăzi 22 martie 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord împreună cu primăria or. Biruința organizează ceremonia de lansare a proiectului de dezvoltare regională „Finisarea construcţiei poligonului pentru acumularea, sortarea şi valorificarea deşeurilor menajere pentru 3 primării (7 localităţi): or. Biruinţa, com. Alexăndreni (s. Alexăndreni, s. Heciul Vechi, s. Grigoreşti, s. Tîpleşti, s. Ţîpleteşti), s. Heciul Nou".

În cadrul lansării s-a încheiat acordul de parteneriat prin care a fost creat suportul necesar pentru implementarea eficientă a proiectului.

Acordul a fost semnat de către dl Ion Bodrug, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, dl Vasile Doga, președintele CR Sîngerei și de către 3 primari parteneri în cadrul proiectului.

Lansarea proiectului marchează un eveniment de succes al procesului de dezvoltare regională, care va contribui la îmbunătăţirea stării ecologice din regiune. În rezultatul implementării proiectului în Primăriile/consiliile locale ale celor 3 parteneri vor fi create sisteme de colectare separată a deşeurilor solide în 7 localităţi, întreprinderea specializată va fi dotată cu echipament şi mijloace de transport, va fi creat un exemplu de succes în domeniul salubrizării pentru Regiunea de Dezvoltare Nord. Populaţia din cele 7 localităţi va beneficia de un sistem de colectare separată a deşeurilor, care acoperă toate necesităţile de salubrizare, inclusiv colectarea dejecţiilor animaliere; cetăţenii vor fi informaţi cu privire la sistemul de management al deşeurilor prin intermediul unei ample campanii de sensibilizare.

Menționăm că proiectul dat este unul din cele 5 proiecte din regiunea de Dezvoltare Nord aprobat spre finanțare din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională în 2010 și unul din cele 19 proiecte aprobate în Documentul Unic de Program prin HG nr 722 din 26.08.2010 pentru anii 2010 - 2012.

Suma totală a proiectului depășește 6 milioane lei dintre care peste patru milioane sunt acoperite din sursele Fondului naţional pentru dezvoltare regională şi vor fi orientate pentru finisarea construcţiei şi amenajarea poligonului pentru acumularea, sortarea şi valorificarea deşeurilor managere, procurarea utilajului necesar pentru funcţionarea serviciului de colectare, transportare, sortare şi valorificare a deşeurilor. Durata de implementare a proiectului este de 11 luni.

La eveniment participă reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, angajaţii Agenţiei de Dezvoltare regională Nord, reprezentanţii Administraţiei Publice Locale, societăţii civile şi ai sectorului privat, membrii comunităţii și reprezentanți mass-media.



Pentru detalii, contactaţi:

Bejan Olga, responsabil de relații cu publicul

Tel: (231) 61 980