Nume
Parola
Vizualizări: 1057
A demarat implementarea proiectului de la Fălești
Bălți, 28 Ianuarie 2011 — La 27 ianuarie 2011 s-a încheiat acordul de parteneriat prin care a fost creat suportul necesar pentru implementarea eficientă a proiectului ”Alimentarea oraşului Făleşti cu apă din rîul Prut”
Acordul a fost semnat de către dl Ion Bodrug, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord și dna Nina Botezatu, președintele raionului Fălești și dl Pavel Ivanciuc, primarul or. Fălești.
Informație despre proiect:
Proiectul a fost inclus în Documentul unic de program pentru anii 2010-2012, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.772 din 26.08.2010, şi este implementat de ADR Nord conform Deciziei CNCDR nr. 08/10 din 20 septembrie 2010 în coordonare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcţiilor (MDRC) din resursele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR).
Finanţarea totală nerambursabilă a Proiectului din FNDR este de 11 298 630, 00 lei, mijloace care sunt destinate în exclusivitate pentru acoperirea cheltuielilor la lucrările de construcţii-montaj a staţiei de tratare a apei.
Acest proiect se încadrează în strategiile şi programele Guvernului în domeniul dezvoltării regionale și contribuie la folosirea raţională a resurselor de apă potabilă, protecţia mediului, bunăstarea şi sănătatea populaţiei.
Dl Ion Bodrug a menționat că acest proiect va duce la consolidarea cooperării regionale în scopul asigurării cu apă potabilă şi canalizare a populaţiei din raionul Făleşti şi oportunităţi create pentru localităţile din raioanele Ungheni şi Glodeni de gestionare durabilă a resurselor acvatice în context regional.