Nume
Parola
Vizualizări: 1243
Ion Bodrug la raport
25 Ianuarie 2011 — La 24 ianuarie 2011 în municipiul Bălți s-a desfășurat ședința Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord), în cadrul căreia a fost audiat raportul de activitate pentru anul 2010 și aprobat planul de activitate și bugetul pentru anul 2011 al Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).
La şedinţă au participat membrii CRD Nord, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC), angajaţii ADR Nord, experţii proiectului „Moldova: Cooperare în Dezvoltarea Regională” (MDRD) și reprezentanți mass-media .
În mesajul său de salut, dl ministrul MDRC, Marcel Răducan a salutat participanţii menționând, că într-un an de zile, în urma demarării procesului de dezvoltare regională s-au obținut realizări considerabile, dar așteptările următorului an de activitate sunt cu mult mai mari. Astfel, pentru obținerea unor rezultate mai eficiente este nevoie de o insistență mai mare și implicare mai activă a membrilor CRD Nord.
În cadrul ședinței s-a evaluat impactul activităţilor de dezvoltare regională, au fost analizate realizările înregistrate în anul 2010 și planul de activitate al ADR Nord propus pentru anul 2011, ce reprezintă un instrument de planificare și include activitățile agenţiei privind implementarea politicii de dezvoltare regională în RDN. Planul de activitate este elaborat în concordanţă cu cadrul normativ al dezvoltării regionale, cu SNDR şi SDR Nord.
Directorul ADR Nord, dl Ion Bodrug a menționat, că planul de activitate al agenției pentru 2011 este unul mult mai complex și diversificat, fiind orientat spre implementarea cu succes a proiectelor regionale și obținerea unor rezultate consistente în domeniile-cheie de dezvoltare regională.
În vederea implementării cu succes a obiectivelor politicii de dezvoltare regională, ADR Nord își va coordona activitățile cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, instituțiile publice responsabile de implementarea politicii de dezvoltare regională. De asemenea, în contextul dezvoltării regionale, ADR Nord va colabora cu partenerii de dezvoltare, societatea civilă și mass-media.
Pentru implementarea planului de activitate, pe parcursul anului 2011 ADR Nord va beneficia de asistență tehnică din partea Biroului de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în domeniul modernizării serviciilor comunale în Republica Moldova.
Colaborarea eficientă cu partenerii de dezvoltare va contribui la consolidarea capacităților instituționale ale ADR Nord, inclusiv la perfecționarea continuă a persoanelor responsabile de implementarea politicii de dezvoltare regională.
# # #
Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord este constituit din 48 membri – preşedinţi de raioane, primari, agenţi economic, lideri ONG – şi are misiunea de a elabora şi promova politici regionale în scopul impulsionării dezvoltării socio-economice a regiunii nord.
Înfiinţată în anul 2010 Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord este o instituţie publică necomercială, cu autonomie financiară, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor și este constituită pentru asigurarea operaţionalităţii procesului de implementare şi realizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Nord.
Rolul ADR Nord este de a contribui la dezvoltarea durabilă şi prosperitatea regiunii, prin încurajarea investiţiilor, dezvoltarea economică la nivel de regiune, modernizarea infrastructurii şi protecţia mediului.

Pentru detalii contactaţi:
Ion Bodrug, Director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord
Tel: 231 61980, e-mail: adrnord@gmail.com