Nume
Parola
Vizualizări: 983
Un acord semnat între ADR Nord şi Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova
21 Ianuarie 2011 — La 20 ianuarie 2011, a fost semnat un Acord între Agenţia de Dezvoltare Regională Nord şi Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova.
Agenţia guvernamentală a Statelor Unite ale Americii, Corpul Păcii, prin Proiectul Dezvoltarea Agrobusiness-ului şi Business-ului Rural convine să lucreze în colaborare cu ADR Nord în vederea acordării asistenţei tehnice cu scopul de a ajuta la dezvoltarea organizaţională, implementarea proiectelor şi managementul organizaţiei.
Proiectul Dezvoltarea Agrobusiness-ului şi Business-ului Rural (DABR) are ca scop susţinerea transformărilor şi expansiunii economiei Moldovei în sectorul rural.
Acordul semnat stabileşte în cadrul de cooperare între cele două instituţii pentru dezvoltarea reformelor regionale, a amplasa un Voluntar, Ross Talbot , până în august 2012, care va colabora cu partenerii şi alte persoane ce fac parte din organizaţie cu scopul de a:
• Promova eficienţa, eficacitatea şi durabilitatea agenţiei.
• Facilita disponibilitatea şi accesul la informaţie a beneficiarilor agenţiei.
• A consolida capacităţile angajaţilor agenţiei în vederea dezvoltării participative a comunităţii şi dezvoltării profesionale.
Directorul ADR Nord –Ion BODRUG a menționat că colaborarea cu Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova va contribui la schimbul informaţional privind dezvoltarea regională și consolida capacitățile instituționale ale agenției.