Nume
Parola
Vizualizări: 1055
Vizita reprezentanților ADR Nord la Ambasada Cehiei
Chișinău, 6 Octombrie 2010 — La data de 5 octombrie 2010 directorul ADR Nord Ion Bodrug și consultantul superior MDRD Vlad Ghițu au avut o întrevedere cu ambasadorul Cehiei Dl Jaromir Kvapil, reprezentanții ministerului de externe al Republicii Cehe Dnii Pavel Bobek și Martin Naprstek, în cadrul căreia au fost discutate oportunitățile de susținere financiară a Republicii Moldova de către Republica Cehă în perioada 2011-2017.
În calitate de priorități principale ale programului de suport financiar al Cehiei au fost menționate protecția mediului (asigurarea cu apă potabilă, crearea rețelelor de apa și canalizare, managementul deșeurilor solide), susținerea și îmbunătățirea managementul domeniului agricol și finanțarea domeniului social, în special în sfera migrației.
Ambasadorul Republicii Cehe a specificat că în Regiunile Centru și Sud ale Moldovei au fost deja implementate numeroase proiecte cu suportul guvernului Cehiei, menționînd că din aceste considerente pe viitor regiunea Nord a Moldovei va fi una prioritară pentru finanțarea oferită de Republica Cehă.
La rîndul său, directorul ADR Nord Dl Ion Bodrug a informat participanții la întrunire despre proiectele regionale depuse la nivel de regiune și rezultatele obținute de agenție, menționînd îndeosebi rolul zonei economice libere din mun. Bălți pentru dezvoltarea regiunii.
La finele întrunirii s-a menționat importanța menținerii unei comunicări permanente între ADR Nord și Ambasada Cehă în RM în vederea atragerii fondurilor pentru implementarea proiectelor regionale.