Nume
Parola
Vizualizări: 1569
Prim-ministrul interimar Vitalie Pîrlog a participat, astăzi, la Conferinţa dedicată realizărilor Programului Preliminar de Ţară al Corporaţiei „Millennium Challenge Corporation”
Chisinau, 15 Septembrie 2009 — Evenimentul a fost prilejuit de celebrarea realizărilor planului: Angajamente pentru viitor şi încheierii oficiale, la finele lunii curente, a Planului Preliminar de Ţară, finanţat de Corporaţia „Millennium Challenge Corporation”, administrat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID)  şi implementat în strînsă colaborare cu Guvernul Republicii Moldova şi alţi parteneri neguvernamentali, care a instituit cadrul unei iniţiative multilaterale de combatere a corupţiei şi sporire a transparenţei în sectorul public din Republica Moldova.

Prezent la eveniment, Prim-ministrul interimar Vitalie Pîrlog, a menţionat că imediat după semnarea Acordului de subvenţionare a obiectivului strategic, în decembrie 2006, Guvernul a purces activ la implementarea Planului, desfăşurînd o activitate intensă pentru realizarea acţiunilor stabilite în Plan.

Vitalie Pîrlog a remarcat realizările atestate în toate domeniile de aplicare, în mod special referindu-se la performanţele obţinute în cadrul sectorului judiciar.

Prim-ministrul interimar a subliniat, totodată, importanţa asigurării durabilităţii activităţilor realizate, pentru care vor fi necesare eforturi considerabile, precum şi  aplicării în alte domenii a experienţei acumulate în cadrul Planului.

Putem constata cu certitudine că Guvernul a realizat cu succes a angajamentele asumate pentru Planul Preliminar de Ţară, fapt care va contribui la implementarea noilor programe în realizarea obiectivelor stabilite şi asigurarea unei creşteri economice durabile, a concluzionat Prim-ministrul interimar, Vitalie Pîrlog.

Acordul de instituire a Planului Preliminar de Ţară a fost semnat de Statele Unite ale Americii şi Moldova pe 15 septembrie 2006. Planul se va încheia pe 30 septembrie 2009, înregistrând realizări remarcabile în mai multe domenii: sectorul judiciar, sectorul ocrotirii sănătăţii şi cel fiscal, fiind implementate proiecte ce vizează  reforma administraţiei vămilor şi a poliţiei, precum şi consolidarea capacităţii de monitorizare a societăţii civile şi a mass-media din Moldova.
 
Serviciul de presă al Guvernului