Nume
Parola
Vizualizări: 1510
Vladimir Voronin a înmînat distincţii de stat unui grup de persoane
Chisinau, 26 August 2009 — Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a înmînat distincţii de stat unui grup de persoane, care activează în diverse ramuri ale economiei, administraţie, organe de forţă, sectorul civil şi cultură.

Exprimînd celor 42 de cetăţeni decoraţi recunoştinţă pentru spiritul de abnegaţie şi profesionalismul demonstrat, Vladimir Voronin a menţionat că prin munca lor, curaj şi talent, ei contribuie nemijlocit la consolidarea şi la propăşirea economică, socială şi spirituală a statului.
Dumneavoastră aţi demonstrat că sînteţi oameni cu suflet mare, patrioţi adevăraţi ai ţării. Sînt convins că aceste aprecieri vă vor stimula spre realizarea unor lucruri şi mai măreţe, în interesele Republicii Moldova şi ale poporului ei, a spus în cuvîntul său de felicitare Vladimir Voronin. 

Preşedintele ţării a subliniat că evenimentul de înmînare a înaltelor distincţii de stat are o încărcătură simbolică, deoarece a avut loc în ajunul Zilei Republicii, fapt ce trebuie să ne dea şi mai mult optimism în activităţile de consolidare a independenţei Republicii Moldova, prosperării ţării şi a neamului. 
Nicolae Ciornîi, conducător al Blocului Interregional al Mării Negre "Lukoil", distins cu "Ordinul Republicii", a menţionat că decoraţia respectivă aparţine tuturor celor care i-au fost alături şi i-a chemat pe toţi cetăţenii Republicii Moldova să contribuie la prosperarea ţării.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, decorat cu "Ordinul Republicii", a exprimat recunoştinţă pentru aprecierea activităţii sale de jurist, promiţînd că va activa cu şi mai multă abnegaţie la dezvoltarea Republicii Moldova.
Interpretul de muzică uşoară şi populară, Alexandru Lozanciuc, a fost distins cu titlul onorific "Artist al Poporului". Cîntăreţul a mărturisit că acesta este cel mai important titlu din întreaga sa carieră de 35 de ani şi a promis că va depune şi mai multă străduinţă în vederea prosperării ţării noastre, promovării imagineii ei pe arena internaţională.

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova