Nume
Parola
Vizualizări: 1410
Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Comunităţilor Europene a semnat un acord de finanţare privind Programul de suport a reformei în sectorul de aprovizionare cu apă şi canalizare
Chisinau, 14 August 2009 — În urma negocierilor desfăşurate pe parcursul anului curent de către Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană  a fost semnat un acord de finanţare  privind Programul de suport a reformei în sectorul de aprovizionare cu apă şi canalizare.   Documentul are drept scop general susţinerea Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor în sectorul de aprovizionare cu apă şi canalizare, prin acordarea atît a asistenţei financiare cît şi tehnice.

Bugetul total al Programului este de 45 mln. Euro, dintre care: 37 mln Euro vor fi acordaţi în calitate de  suport direct bugetului; 6 mln. Euro vor fi acordaţi pentru implementarea activităţile pilot din raionul Nisporeni de către  agenţiile pentru dezvoltare certificate a statelor membre UE; 3 mln. Euro vor fi acordaţi în formă de  asistenţă tehnică.

Perioada de implementare a Programului este de 60 de luni.

Suma de 37 mln. Euro urmează a fi debursată în bugetul de stat în trei tranşe, după cum urmează: 15 mln. Euro, 11 mln. Euro şi 11 mln. Euro, tranşele II şi III fiind condiţionate de implementarea activităţilor prevăzute în matricea de politici a Programului.
 
Serviciul de presă al Guvernului