Nume
Parola
Vizualizări: 66
CALM a organizat un curs de instruire pentru aleșii locali din Dondușeni!
10 Octombrie 2024 — La seminarul de instruire organizat la 8 octombrie de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) pentru aleșii locali din localitățile raionului Dondușeni au participat 60 de persoane.

La fel ca celelalte 17 evenimente similare care s-au desfășurat în ultimele luni în orașele -reședință de raion ale R. Moldova, seminarul destinat noilor aleși locali din Dondușeni a devenit posibil datorită unui Acord încheiat de CALM și PNUD Moldova, cu suportul financiar al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze.

Principiile bugetare, elaborarea proiectului de buget, încasarea veniturilor conform prevederilor legale, veniturile proprii și cele cu destinație generală, veniturile colectate de autorități, garanțiile autonomiei financiare și atribuțiile de bază ale Consiliului local în domeniul finanțelor publice sunt doar câteva teme abordate de experții CALM Viorel Furdui și Cătălina Scorțescu în cadrul sesiunii de instruire.

Un alt modul a vizat proprietatea unităților administrativ-teritoriale, delimitarea patrimoniului UAT de cel al statului și valorificarea acestuia, competențele APL în domeniul financiar și urbanistic etc.

De asemenea, au fost prezentate politicile de dezvoltare locală și regionale cu specificul acestora, s-a vorbit despre înțelegerea procesului de dezvoltare economică locală, programele și proiectele naționale și transfrontaliere, managementul proiectelor etc.

Noii aleși locali (primari și consilieri) au interacționat cu experții CALM adresându-le mai multe întrebări și au menționat că asemenea sesiuni de instruire sunt extrem de necesare și ar trebui să fie organizate mult mai des.

Alte două sesiuni de instruire vor fi organizate pe parcursul lunii octombrie pentru aleșii locali din Comrat, Basarabeasca, Taraclia și Edineț.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă