Nume
Parola
Vizualizări: 102
Municipiul Ungheni își va moderniza infrastructura rutieră în scopul revitalizării economice sustenabile
18 Iulie 2024 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Primăria municipiului Ungheni și Aedificator S.R.L., au semnat astăzi, 18 iulie 2024, contractul de antrepriză pentru realizarea lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere municipale pentru revitalizarea economică sustenabilă". Totodată, a fost încheiat și contractul cu responsabilul tehnic pe acest proiect, care are în sarcină monitorizarea calității lucrărilor ce vor fi realizate la Ungheni și raportarea către agenție pe toată durata implementării proiectului.

Lucrările planificate în cadrul proiectului țin de reparația unоr sectoare de drum din str. Ștefan cel Маrе și Sfînt și str. Unghiului, precum și reparația stîlpilor pilelor intermediare ale pasajului superior peste calea ferată Chișinău - Ungheni pe strada Ștefan cel Mare din municipiu.

Prin exectarea acțiunilor planificate se urmărește renovare și amenajare unui sector defavorizat a municipiului, dar strategic pentru dezvoltarea economică regională. Totodată, aici sunt planificate și lucrări de semnalizare rutieră, care vor permite fluidizarea traficului și îmbunătățirea reţelei de infrastructură rutieră din zona de revitalizare a municipiului Ungheni.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 13 589 042.85 lei, în timp ce costul serviciilor de supraveghere tehnică este egal cu 168 309.60 lei. Proiectul va fi finanțat din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, și cofinanțat de instituția aplicantă.