Nume
Parola
Vizualizări: 120
Inaugurarea Teatrului Verde din Ialoveni:o nouă zonă de agrement pentru locuitorii din regiune
17 Iulie 2024 — Noul Teatru Verde din Ialoveni este o realizare notabilă menită să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor. Proiectul de revitalizare urbană, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru și susținut financiar de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, a fost finalizat cu un buget de peste 11,7 milioane de lei, incluzând și contribuția beneficiarului.

La ceremonia de inaugurare au participat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de reprezentanți ai ADR Centru, autorități publice locale de nivelul I și II, localnici și oaspeți ai orașului. Președintele Parlamentului a încurajat locuitorii să păstreze această oază de natură, exprimând speranța că parcul va deveni o atracție turistică în regiune.

Principalul obiectiv al proiectului este o scenă impunătoare destinată organizării evenimentelor culturale. Pe lângă construcția scenei, zona Teatrului Verde a fost amenajată cu alei pavate și plăci ecologice, iar malurile lacului existent au fost consolidate pentru a asigura stabilitatea acestora. Pentru a spori atractivitatea, au fost construite două podețe peste lac.

De asemenea, au fost executate lucrări de construcție a căilor de acces la cele două intrări în parc, situate pe străzile Mihai Viteazu și Vasile Alecsandri, și au fost amenajate mai multe locuri de parcare. În parc au fost construite patru grupuri sanitare amplasate în două blocuri separate.

Proiectul regional "Crearea unei zone de agrement pentru sporirea calității vieții locuitorilor din orașul Ialoveni" reprezintă o inițiativă de revitalizare urbană în sectorul vechi al orașului. Prin implementarea unor astfel de proiecte, ADR Centru își confirmă angajamentul de a îmbunătăți condițiile de viață pentru locuitorii satelor și orașelor din regiune.