Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 099 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 473 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 115
24 Mai 2022 — La Ialoveni a fost organizată Conferința de Încheiere a proiectului moldo-slovac „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în Orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei".

Evenimentul a întrunit reprezentanți ai Ambasadei Slovaciei în Republica Moldova, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ADR Centru, Primăriei Ialoveni, Inspectoratului Ecologic, Apă-Canal Chișinău, Instituții de învățămînt din oraș, precum și alți oaspeți interesați de domeniul alimentării cu apă și protecție a mediului din aria proiectului.
Vizualizări: 176
Briceni, 24 Mai 2022 — Capitolul privind sectorul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din Strategia socio-economică a raionului Briceni a fost prezentat marți, 24 mai 2022, în incinta Consiliului Raional Briceni. În cadrul unei ședințe a grupului de lucru specializat, autoritățile locale implicate și reprezentanții ADR Nord au audiat raportul expertului responsabil de elaborarea documentului strategic.

Vizualizări: 427
Bălți, 23 Mai 2022 — Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Maria Prisacari, a avut luni, 23 mai 2022, o întrevedere de lucru cu Inga Cojocaru, agent de dezvoltare în cadrul Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB), România. Părțile au identificat noi posibilități de colaborare instituțională și au schițat un plan de activități pentru perioada următoare.
Vizualizări: 467
23 Mai 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Consiliul raional Ungheni și SRL „Izodromgaz" au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului regional ce prevede reabilitarea și extinderea apeductului magistral Zagarancea-Cornești, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțat de aplicantul proiectului, Consiliul raional Ungheni. Evenimentul de semnare a contractului a avut loc vineri, 20 mai 2022, în incinta ADR Centru.
Vizualizări: 551
Cahul-Chișinău-Ungheni, 22 Mai 2022 — Peste 30 de participante și participanți – membre ale Platformei femeilor active, femei active și consiliere din Cahul și Ungheni, reprezentante ale societății civile și membre ale Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, s-au reunit, la 20 mai 2022, în cadrul celei de a noua ședințe. Subiectul discutat în cadrul ședinței s-a referit la formarea și dezvoltarea branding-ului personal.
Vizualizări: 633
Edineț, 21 Mai 2022 — Ziua Europei a fost marcată sâmbătă, 21 mai, la Edineț în cadrul Orășelului European amenajat în centrul localității. Cultura, proiectele și valorile europene au fost promovate de rând cu solidaritatea și pacea.
Vizualizări: 577
Bălți, 20 Mai 2022 — Cercetarea, inovarea și transferul tehnologic sunt măsuri prioritare în țara noastră, reflectate atât în documentele strategice naționale, cât și în Programul Regional Operațional Regional Nord pentru perioada 2022-2024. Deocamdată, acest sector este puțin investigat în nordul țării și e caracterizat printr-un un grad scăzut al investițiilor.
Vizualizări: 658
Edineț, 19 Mai 2022 — Pe 21 mai, locuitorii din Edineț sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Piața principală din Edineț, urmat de un concert susținut de artiști locali acompaniați de Moldovan National Youth Orchestra. Bucătăria europeană va face parte din Orășelul European, care va găzdui, de asemenea, o serie de activități culturale și interactive pentru toată lumea, inclusiv pentru copii.
Vizualizări: 644
Flămânzeni, Sîngerei, 18 Mai 2022 — 330 de elevi și profesori de la Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, beneficiază de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil, grație unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Miercuri, 18 mai 2022, la Flămânzeni a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de renovare a gimnaziului în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”.
Vizualizări: 737
Talmaza, Stefan Voda, 17 Mai 2022 — Motiv de bucurie pentru aproape 6000 de locuitori ai satului Talmaza, Ștefan Vodă, unde cu suportul USAID, prin intermediul Programului Comunitatea Mea și IREX, a fost extins sistemul de iluminat public stradal, pe o porțiune de 12,2 km, în mai multe cartiere din localitate.

Proiectul în valoare de 78 de mii de dolari SUA, dintre care circa $48.