Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 355 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 6184
11 Septembrie 2018 — În renumitul film ”Home” (”Casă”), fotograful, regizorul și ecologistul Yann Arthus-Bertrand a comparat rețeaua de râuri ale planetei cu sistemul sangvin uman. O comparație foarte și foarte autentică, prin simplul fapt că, la fel ca și sistemul sangvin, râurile sunt sursa de viață pentru toate vietățile din preajma sa, inclusiv pentru om.
Vizualizări: 5446
8 Noiembrie 2017 — Ecaterina Herța din Moldova a fost nominalizată la categoria "Schimbările climatice în ochii mei" la primul concurs internațional de fotografie dedicat protecției stratului de ozon și schimbărilor climatice. Concursul a fost organizat de PNUD Uzbekistan.

Vizualizări: 5524
30 Octombrie 2017 — Oficiul "Schimbarea Climei", Ministerul Mediului prin intermediul Proiectului ADA/PNUD "Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice" prelungește concursul pentru articole jurnalistice cu privire la problemele de adaptare la schimbările climatice, deschis tuturor jurnaliștilor din presa națională și locală, mass media online, radio și televiziune.
Obiectivul este de a-i încuraja pe reprezentanții mass media să se specializeze în scrierea informațiilor ce țin de adaptarea Republicii Moldova la schimbările climatice, de a le spori interesul față de acest subiect, de a contribui la elaborarea și promovarea unei platforme de comunicare eficientă în domeniul schimbărilor climatice, precum și de a responsabiliza societatea față de procesul de adaptare.
Vizualizări: 5558
17 Octombrie 2017 — Reprezentanții autorităților publice centrale, ONG-urilor, experți naționali și parteneri de dezvoltare s-au reunit în cadrul unui atelier de lucru pentru a discuta despre problemele asociate schimbărilor climatice în Republica Moldova și a identifica acțiuni prioritare în elaborarea celui de-al doilea Plan de Planificare a Adaptării la schimbarea climei (PNA 2). Evenimentul a avut loc, miercuri, 11 octombrie 2017, în Chișinău și a fost organizat de PNUD-Moldova în parteneriat cu Oficiul Schimbarea Climei, Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale și Mediului.
Vizualizări: 5630
29 Septembrie 2017 — Oficiul ”Schimbarea Climei”, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, lansează un concurs pentru articole jurnalistice cu privire la problemele de adaptare la schimbările climatice
Oficiul ”Schimbarea Climei”, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Proiectului ADA/PNUD "Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice" lansează un concurs pentru articole jurnalistice cu privire la problemele de adaptare la schimbările climatice, deschis tuturor jurnaliștilor din presa națională și locală, mass media online, radio și televiziune. Obiectivul este de a-i încuraja pe reprezentanții mass media să se specializeze în scrierea informațiilor ce țin de adaptarea Republicii Moldova la schimbările climatice, de a le spori interesul față de acest subiect, de a contribui la elaborarea și promovarea unei platforme de comunicare eficientă în domeniul schimbărilor climatice, precum și de a responsabiliza societatea față de procesul de adaptare.
Vizualizări: 6520
Chisinau, 3 Iulie 2017 — Oficiul ”Schimbarea Climei”, Ministerul Mediului, prin intermediul Proiectului ADA/PNUD „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice” lansează un concurs pentru articole jurnalistice cu privire la problemele de adaptare la schimbările climatice.

Concursul este deschis tuturor jurnaliștilor din presa națională și locală, mass media online, radio și televiziune.
Vizualizări: 6703
Chişinău, 22 Iunie 2017 — Ce? Masă rotundă pentru autoritățile naţionale, societatea civilă, sectorul privat și parteneri de dezvoltare pentru a iniția dialogul național privind implementarea Acordului de la Paris și îndeplinirea angajamentului asumat – contribuția națională determinată intenţionată – de a reduce, necondiționat până în anul 2030, emisiile totale de gaze cu efect de seră cu 64%, comparativ cu nivelul atins în anul 1990.
Vizualizări: 6520
31 Mai 2017 — Un recital de pian cu muzică clasică, la apusul soarelui în parcul ”Valea Morilor”, cu tânărul și deja celebrul pianist moldovean Marcel Lazăr, fondatorul Moldo Crescendo Festival - acest moment magic de conectare a oamenilor cu natura va avea loc duminică, 4 iunie, în cadrul Zilei Mondiale a Mediului la Chișinău.

Potrivit organizatorilor - proiectele de mediu ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova (PNUD), împreună cu Centrul Republican "Gutta-Club" și Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic – tema Zilei Mondiale a Mediului în acest an este ”Conectarea oamenilor cu natura” și asta și-au propus să facă la Chișinău.
Vizualizări: 6964
13 Martie 2017 — Ce? Proiectul Energie și Biomasă organizează o vizită pentru jurnaliști la Gimnaziul din satul Bălțata, raionul Criuleni, care a renunțat la încălzirea cu gaze în favoarea celei cu biomasă, iar biocombustibilul este achiziționat de la un agent economic din localitate.
Vizualizări: 7924
1 Martie 2017 — La data de 22 februarie 2017 a avut loc Forumul Civic privind monitorizarea Acordului de Asociere pe aspectele juridice, securitate energetică și protecție a mediului, la care au participat reprezentanți ai Guvernului, societății civile, partenerilor de dezvoltare și experți independenți.
În urma lucrărilor și concluziilor Forumului, organizațiile societății civile din domeniul protecției mediului, au venit cu o declarație pe care o adresează Prim-ministrului al Republicii Moldova, Domnului Pavel Filip, deputaților Parlamentului Republicii Moldova, precum și partenerilor de dezvoltare.