Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 673 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 12119
Balti, 21 Septembrie 2012 — La 20 septembrie 2012, Administrația Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” a participat la întrunirea bilaterală de afaceri moldo-turcă, desfășurată în cadrul Centrului de Afaceri "Impuls" și organizată de COA ”Manager Club” și Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor din oraşul Ankara (Turcia). În cadrul acestei întruniri a fost realizată o prezentare detaliată a oportunităților investiționale pe care le oferă Zona Economică Liberă ”BĂLȚI”.
Vizualizări: 10997
9 August 2012 — Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) aduce la cunoștință mediului de afaceri din Republica Moldova, că în perioada 10-12 octombrie 2012 va avea loc vizita Dlui Valeriu Lazăr, Viceprim-ministru, ministrul economiei al RM în Milano, Republica Italiană, cu ocazia celei de-a 2-a ediții a Reuniunii Internaționale a Participanților la EXPO Milano 2015. Activitatea va fi organizată în comun cu Ministerul Economiei al RM, Ambasada RM în Italia și Ambasada Italiei în RM, Confindustria Moldova și Camera de Comerț Moldo-Italiană.

Vizualizări: 8210
6 Iulie 2012 — Geneva, 5 iulie 2012 – Influxurile de investiţii străine directe (ISD) către economiile în tranziţie din Europa de Sud-Est, Comunitatea Statelor Independente (CSI) şi Georgia – după doi ani de stagnare – au recuperat terenul pierdut în anul 2011. Acest lucru a fost determinat, în mare parte, de fuziunile şi achiziţiile transfrontaliere (M&A), arată studiul anual privind investiţiile al UNCTAD.
Vizualizări: 8414
Chișinău, 5 Iulie 2012 — Reprezentanții Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) și Agenției pentru Eficiență Energetică au avut întâlnire cu reprezentanții Hanergy Europa.

În cadrul întrevederii au fost examinate oportunitățile investiționale ale RM în domeniul energiei regenerabile.
Vizualizări: 7768
4 Iulie 2012 — În perioada 26-30 iunie, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) în colaborare cu Camera de Comerț Moldo – Franceză și Camera de Comerț și Industrie a RM a organizat ”Forul economic Moldo - Francez”.

Evenimentul s-a desfășurat în Franța, în orașele Toulouse, Montauban, Albi, Rodez, Aveyron.
Vizualizări: 7603
Chișinău, 4 Iulie 2012 — Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, a efectuat o vizită de lucru în România, unde s-a documentat asupra experienţei de dezvoltare a parcurilor industriale şi a participat la un forum de afaceri moldo-român.

În cadrul unei întrevederi cu conducerea Judeţului Prahova şi a municipiului Ploieşti, printre care prefectul, vicepreşedintele Consiliului judeţean şi Primarul de Ploieşti, Valeriu Lazăr a subliniat că relaţiile bilaterale comerciale sunt în ascensiune, volumul comerţului bilateral apropiindu-se de un miliard de dolari anual, însă nu sunt valorificate pe deplin.
Vizualizări: 8486
Chișinău, 26 Iunie 2012 — Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr va întreprinde o vizită în România pentru a se familiariza cu istoria de succes a parcurilor industriale din judeţul Prahova.

Delegaţia condusă de ministrul Economiei va vizita în perioada 27-29 iunie curent, Parcul industrial DIBO, înfiinţat în 1998 de către omul de afaceri olandez Dirk Bogert, Parcul Industrial ALIANSO BUSINESS PARK, considerat cel mai mare parc industrial si logistic din estul Europei.
Vizualizări: 7641
Chișinău, 25 Iunie 2012 — Şeful Biroului de Coordonare a Cooperării pentru Dezvoltare al Ambasadei Austriei la Chişinău, dl Gerhard Schaumberger a avut întâlnire cu reprezentanţii Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

În cadrul întrevederii, s-au discutat diferite aspecte de interes comun în domeniul atragerii investiţiilor în ţară şi promovării exportului moldovenesc.
Vizualizări: 8585
Chișinău, 14 Iunie 2012 — Organizație de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) a prezentat climatul investițional al Republicii Moldova în cadrul întâlnirii Consulul Onorific al Republicii Moldova în Estonia, dl Tiit Vapper cu personalul și conducerea MIEPO.

MIEPO a prezentat avantajele oferite investitorilor străini în Republica Moldova cum ar fi: Parcurile Industriale și Zonele Economice Libere, susținerea instituțională și de stat datorită legislației în domeniu.
Vizualizări: 8175
Chișinău, 8 Iunie 2012 — Reprezentanții Confederației Generale Italiene Comerț, Turism și Servicii (CONFCOMMERCIO) și Asociației Provinciale Comerț, Turism și Servicii (ASCOM) din Reggio Emilia au avut întrevedere cu reprezentanții Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO).

Subiectele discutate au vizat domeniul investițional al Republicii Moldova, oportunitățile investiționale, Parcurile Industriale și Zonele Economice Libere, oportunitățile comerciale, sectorul turismului și oportunitățile de pe piața intermediarilor.