Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 888 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 142
Flămânzeni, Sângerei, 17 Septembrie 2021 — La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, Sângerei, lucrările de sporire a eficienței energetice sunt pe ultima sută de metri. În cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, la gimnaziu au fost efectuate lucrări de reabilitare și de izolare termică, au fost înlocuite geamurile și ușile, au fost montate rețelele electrice, de ventilare și de alimentare cu apă.
Vizualizări: 522
Bălți, 16 Septembrie 2021 — Reprezentanți ai companiei Hydroconseil din Republica Franceză au efectuat joi, 16 septembrie 2021, o vizită de lucru la ADR Nord, pentru consultări în domeniul sectorului de apă și sanitație în Republica Moldova. Hydroconseil desfășoară, în prezent, un proiect pentru Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD) care constă în realizarea unui diagnostic al sectorului Alimentare cu apă și canalizare (AAC) din Republica Moldova, precum și în identificarea preliminară a proiectelor fezabile, a părților interesate și a partenerilor.

Vizualizări: 728
Edineț, 15 Septembrie 2021 — O ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț, planificate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, a avut loc miercuri, 15 septembrie 2021, în incinta Primăriei municipiului Edineț.

La ședință au participat conducerea și specialiști din cadrul ADR Nord, autorități publice locale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din municipiul Edineț, proiectantul, responsabil tehnic, antreprenorul care va efectua lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, dirigintele de șantier, consultanți regionali GIZ Moldova, arhitectul-șef al municipiului Edineț și managerul de proiect.
Vizualizări: 981
Călărășeuca, Ocnița, 14 Septembrie 2021 — La Călărășeuca, raionul Ocnița, sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, precum și a infrastructurii turistice în preajma lăcașului de cult. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de ADR Nord.
Vizualizări: 427
Chișinău, 8 Septembrie 2021 — Despre construcția conductei ce va subtraversa râul Prut și care va asigura raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești cu apă potabilă, a discutat marți, 7 septembrie 2021, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, cu reprezentanți ai companiei ApaVital Iași, președinți/vicepreședinți de raion și reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord și Centru.

În cadrul ședinței, ministrul a reiterat necesitatea și importanța implementării acestui proiect regional de infrastructură, care va aduce în casele și gospodăriile cetățenilor apă de bună calitate și servicii la cele mai înalte standarde.
Vizualizări: 307
Bălți, 3 Septembrie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Edineț au semnat vineri, 3 septembrie 2021, contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană. Ceremonia de semnare a contractelor a avut loc la Bălți, în incinta ADR Nord.
Vizualizări: 1189
Bălți, 24 August 2021 — Managerul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), Christina Otto, care își încheie mandatul în Republica Moldova, și consultantul național al proiectului, Petru Veverița, au vizitat marți, 24 august 2021, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

În cadrul unei ședințe comune, conducerea ADR Nord și reprezentanșii proiectului MSPL au discutat despre rezultatele cooperării și perspectivele pentru implementarea proiectelor de dezvoltare în Regiunea Nord.
Vizualizări: 648
Bălți, 20 August 2021 — Membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord și reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au efectuat, în această săptămână, două vizite de lucru în România. Divizați în două echipe, membrii CRD Nord au vizitat două regiuni de dezvoltare ale Românei: Regiunea Nord-Est – în perioada 16-19 august, și Regiunea Vest – în perioada 17-19 august.
Vizualizări: 750
Glodeni, 12 August 2021 — Conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Agenției au efectuat joi, 12 august 2021, o vizită de monitorizare în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina, raionul Glodeni, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Reprezentanții ADR Nord și-au început vizita de lucru la Consiliul Raional Glodeni, unde au discutat cu autoritățile locale, proiectantul și alte părți implicate despre realizarea următoarelor acțiuni, precum și despre condițiile tehnice care să permită testarea noului sistem de alimentare cu apă și darea acestuia în folosință.
Vizualizări: 469
Bălți, 5 August 2021 — Membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) UTA Găgăuzia au efectuat joi, 5 august 2021, o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare Nord, pentru a se documenta în privința unor proiecte de dezvoltare regională implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Însoțiți de reprezentanți ai ADR Nord și consultanți regionali GIZ Moldova, membrii CRD UTA Găgăuzia au vizitat municipiile Bălți, Soroca și orașul Drochia, unde au fost realizate proiecte de dezvoltare regională finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și din sursele Uniunii Europene.