Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 237 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 105
Bălți, 29 Septembrie 2022 — Perspectivele și provocările dezvoltării regionale în contextul situațiilor de criză a fost tema unei conferințe organizată joi, 29 septembrie 2022, la Bălți, cu prilejul lansării Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VIII-a.

Conceput să promoveze politica de dezvoltare regională și rezultatele implementării acesteia în nordul țării în contextul situațiilor de criză, evenimentul a reunit oficiali de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) al Republicii Moldova, Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (VARAM) al Republicii Letonia, reprezentanți ai instituțiilor de dezvoltare regională din Republica Moldova și România, ai organizațiilor naționale și internaționale, ai administrațiilor publice locale, ai mediului academic și ai organizațiilor societății civile din nordul țării.
Vizualizări: 176
Bălți, 28 Septembrie 2022 — Conferința „Dezvoltarea regională: perspective și provocări în contextul situațiilor de criză” dă startul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VIII-a. Evenimentul, prin intermediul căruia ne-am propus să promovăm politica de dezvoltare regională și rezultatele implementării acesteia în nordul țării în contextul situațiilor de criză, va avea loc joi, 29 septembrie 2022, la Bălți.

Vizualizări: 201
Bălți, 28 Septembrie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, organizează, în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2022, o serie de evenimente în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VIII-a.

Evenimentele incluse pe agenda Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord se vor desfășura la Bălți, Sângerei și Edineț.
Vizualizări: 331
Edineț, 23 Septembrie 2022 — În municipiul Edineț a avut loc al doilea atelier practic pentru membrii Unităților de implementare a proiectelor (UIP) din cadrul Primăriilor municipiilor Edineț și Soroca implicați în scrierea, monitorizarea și evaluarea proiectelor de dezvoltare a orașelor-poli de creștere din Regiunea de Dezvoltare Nord. Atelierul practic a avut loc în contextul proiectului „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, unul dintre obiectivele căruia este instituționalizarea UIP ale orașelor-poli de creștere Edineț și Soroca.
Vizualizări: 348
Glodeni, 22 Septembrie 2022 — În orașul Glodeni sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj a unei noi stații de epurare, de renovare a stației de pompare a apelor uzate și de montare a 3 km de rețele de canalizare. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).
Vizualizări: 318
21 Septembrie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale(MIDR), organizează astăzi, 21.09.
Vizualizări: 357
Bălți, 20 Septembrie 2022 — Compania belgiană de tehnologie a apei BOSAQ a prezentat în nordul țării o soluție tehnică bazată pe abordarea centralizată privind alimentarea descentralizată cu apă potabilă. Marți, 20 septembrie 2022, în cadrul unei reuniuni în incinta ADR Nord, Jacob Bossaer, fondatorul și directorul general al companiei din Belgia, a explicat care sunt avantajele acestei soluții tehnice și a vorbit despre posibilitatea implementării acesteia în Republica Moldova.
Vizualizări: 370
Bălți, 19 Septembrie 2022 — 15 studenți din municipiul Bălți au participat sâmbătă, 17 septembrie 2022, la două ateliere de lucru despre identificarea și dezvoltarea unei idei de start-up, de la ideație la plan de implementare. Găzduite de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), aceste ateliere de lucru fac parte din seria de activități organizate de ADR Nord și partenerii proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA).
Vizualizări: 402
15 Septembrie 2022 — Astăzi, 15 septembrie, la sediul ADR Centru a fost semnat un nou contract de antrepriză, care prevede crearea unei zone de agreement în partea veche a orașului Ialoveni. Documentul a fost semnat trilateral de către ADR Centru, Primăria Ialoveni și S.