Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 300 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 348
Bălți, 1 Decembrie 2022Stimați reprezentanți ai mass-media,

Vă invităm la lansarea NORTEK, primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, creat să avanseze inovațiile, cercetarea și transformarea digitală în nordul Republicii Moldova.

Centrul reprezintă un ecosistem regional, cu o suprafață de peste 6.
Vizualizări: 366
Bălți, 30 Noiembrie 2022 — Programul de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare 2023-2027 a fost aprobat miercuri, 30 noiembrie 2022, de Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord, în cadrul celei de-a treia ședințe ordinare din acest an.

Vizualizări: 439
Bălți, 28 Noiembrie 2022 — Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează a treia ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Ședința va avea loc miercuri, 30 noiembrie 2022, cu începere de la ora 14.
Vizualizări: 336
Edineț, 23 Noiembrie 2022 — În orașul Edineț a fost inaugurată rețeaua de apeduct reabilitată și extinsă. Locuitorii orașului Edineț au fost asigurați cu servicii calitative de alimentare cu apă grație unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.
Vizualizări: 361
Sângerei, 21 Noiembrie 2022 — Proiectul de revitalizare urbană „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, a ajuns la etapa de finalizare.

În perioada 14-21 noiembrie 2022, ADR Nord a desfășurat recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare a orașului Sângerei.
Vizualizări: 466
Orhei, Republica Moldova, 12 Noiembrie 2022 — Specialiști ADR Nord și reprezentanți ai Unităților de implementare a proiectelor (UIP) din orașele-poli de creștere din nordul țării – municipiile Soroca și Edineț – au participat, în perioada 10-11 noiembrie 2022, la o vizită de studiu cu elemente de team building în municipiul Orhei.

Vizita de studiu a reunit mai mulți reprezentanți ai orașelor-poli de creștere din țară, precum și reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.
Vizualizări: 388
Iași, România, 11 Noiembrie 2022 — Vicepremierul Andrei Spînu a semnat împreună cu ministrul Mediului, Apei și Pădurilor, Barna Tánczos, Protocolul de amendare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte.

Protocolul de amendare prevede modificări în Acordul de bază, în partea ce vizează amplasarea unor apeducte cu subtraversarea râului Prut:
  • între localitățile Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova);
  • în sectorul localității Tabăra (România);
  • între localitățile Sculeni (România) — Sculeni (Republica Moldova);
  • între localitățile Ungheni (România) — Ungheni (Republica Moldova).
Vizualizări: 317
9 Noiembrie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu Primăria mun. Ungheni și Consiliul Raional Ungheni au organizat miercuri, 9 noiembrie, evenimentul de inaugurare a clădirii renovate în cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană privind sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" și a sistemului de aprovizionare cu apă și canalizare din mun.
Vizualizări: 404
Bălți, 4 Noiembrie 2022 — În perioada 2-4 noiembrie 2022, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a desfășurat trei sesiuni de informare în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor din Regiunea de Dezvoltare Nord, propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Cele două sesiuni de informare din Râșcani și Soroca, precum și o sesiune de informare online au reunit 38 de reprezentanți ai autorităților publice locale din orașele-poli de creștere și orașele care au aprobate Programe de revitalizare urbană (PRU) sau care sunt în proces de elaborare / actualizare a PRU.