Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 202 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 465
Țaul, Dondușeni, 11 August 2022 — În incinta edificiului istoric din satul Țaul renovat în anul 2014 din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) au fost amenajate recent spații pentru Muzeul istorico-etnografic al satului Țaul. În anul 2015, Primăria satului Țaul își mutase sediul în clădirea istorică proaspăt renovată, ceea ce, ulterior, a cauzat stoparea finanțării proiectului „Reabilitarea monumentului istorico-arhitectural Conacul Pommer și a drumului de acces la parcul dendrologic din satul Țaul, raionul Dondușeni”, implementat de ADR Nord în perioada 2013-2014.
Vizualizări: 551
Bălți, 10 August 2022 — În municipiile Edineț și Soroca vor fi instituționalizate Unități de implementare a proiectelor (UIP). Ulterior, echipele UIP își vor consolida capacitățile de atragere a investițiilor în domenii prioritare, în vederea soluționării problemelor de ordin economic și social specifice celor două localități identificate drept orașe-poli de creștere din Regiunea de Dezvoltare Nord.

Vizualizări: 364
Bălți, 5 August 2022 — Economia urbană din regiunea de Nord a Republicii Moldova va fi îmbunătățită prin intermediul noilor industrii creative, menite să impulsioneze dezvoltarea regională și națională a țării. Acest lucru este posibil datorită proiectului „CINEMA – Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării”, implementat în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020.
Vizualizări: 329
4 August 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru organizează Atelierul de instruire "Acordarea primului ajutor și pregătire în caz de dezastre și gestionare a situațiilor cu risc crescut".

Evenimentul se desfășoară în zilele de 04-05 august 2022, în incinta Bazei de Odihnă Odiseu, (or.
Vizualizări: 359
Bălți, 3 August 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Primăria orașului Florești și SRL „Izodromgaz” au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Construcția stației regionale de epurare și extinderea rețelelor de canalizare în orașul Florești”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Semnarea acestui contract de antrepriză a avut loc miercuri, 3 august 2022, în incinta ADR Nord.
Vizualizări: 320
Bălți, 2 August 2022 — Orașele Otaci, Dondușeni și Râșcani vor beneficia de suport în elaborarea programelor de revitalizare urbană (PRU), iar orașele Ocnița și Sângerei vor avea suportul experților în vederea actualizării PRU existente. Elaborarea și actualizarea PRU pentru cele cinci orașe din nordul țării se va desfășura în cadrul proiectului „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat de ADR Nord și finanțat de Polish Aid prin intermediul Solidarity Fund PL în Moldova.
Vizualizări: 250
Bălți, 2 August 2022 — Tendințele și provocările sectorului de alimentare cu apă și canalizare în Regiunea de Dezvoltare Nord sunt abordate într-un material video elaborat în contextul finalizării proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului apelor”, implementat de ADR Nord cu sprijinul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova.

În Regiunea de Dezvoltare Nord, rata de conectare a populației la rețeaua publică de alimentare cu apă constituie peste 54%.
Vizualizări: 327
Bălți, 1 August 2022 — Inna Palamari, o tânără artistă plastică din Bălți, este protagonista unui nou spot elaborat de ADR Nord în cadrul proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), prin care promovăm realizările tinerilor din nordul Moldovei în industriile creative.

Inna este atașată de artă încă din copilărie, iar recent a fondat Studioul de creativitate „LUCI”, unde copiii au posibilitatea să își încerce aptitudinile de pictor, sculptor, designer, arhitect și chiar de designer vestimentar.
Vizualizări: 499
29 Iulie 2022 — Echipa de proiect creată în cadrul ADR Centru, însoțită de reprezentantul Solidarity Fund PL în Moldova, au inițiat pe parcursul acestei săptămâni, vizite de lucru în orașele Șoldănești și Anenii Noi, cu scopul de a discuta despre stabilirea responsabilităților și a sarcinilor pentru fiecare din părțile implicate în procesul de elaborare a Programul de Revitalizare Urbană.

Astfel, la ședințele din teren au participat persoanele responsabile de Revitalizare Urbană desemnate prin dispozitia primarului, precum și alți specialist din cadru primăriei cu experință relevantă în domeniul abordat.
Vizualizări: 517
28 Iulie 2022 — La Strășeni, a fost convocată comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru examinarea lucrărilor desfășurate în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului „Ion Vatamanu" din municipiul Strășeni", implementat de ADR Centru cu susținerea financiară a UE.

Comisia de recepție formată din reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regionale Centru, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), antreprenorul și responsabilul tehnic, reprezentanți ai Autorităților Publice Locale, conducerea liceului, reprezentanți ai serviciilor deconcentrate, au inspectat șantierul proiectului în vederea recepționării lucrărilor executate.