Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 683 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 7895
18 Aprilie 2016 — PNUD Moldova lansează un concurs pentru cele mai bune investigații media pe teme de corupție, deschis tuturor jurnaliştilor din presa scrisă, online, radio şi TV națională și locală. Concursul are loc în cadrul proiectului ”Consolidarea funcției de prevenire și analiză a corupției a CNA”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Norvegiei în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție (CNA).
Vizualizări: 10406
4 Aprilie 2016 — CE: Pe 5 aprilie 2016, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Consiliul Europei vor lansa public două rapoarte care evaluează riscurile de corupţie în sistemul de achiziţii publice şi în cadrul procuraturii.

CINE: Reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, partenerilor de dezvoltare, ai societăţii civile şi mass-media

VORBITORI:
• Narine Sahakyan, Reprezentantul adjunct al Naţiunilor Unite în Moldova
• Jose-Luis Herrero, Şeful Oficiului Consiliului Europei în Chişinău
• Vitalie Verebceanu, Şeful Direcţiei gnerale de prevenire a corupţiei, Centrul Naţional Anticorupţie
• Eduard Varzari, Şef adjunct, Procuratura anticorupţie
• Viorel Morari, Şeful Secţiei conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Serviciului Vamal şi Ministerului Afacerilor Interne
UNDE: Hotel Regency, str.

Vizualizări: 11157
4 Martie 2013 — La conferinţa de presă privind rezultatele campaniei de monitorizare „Cu ochii pe poliție”, Asociația Promo-LEX a prezentat Raportul de monitorizare a poliției. Campania s-a desfășurat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne al R.
Vizualizări: 9029
27 Februarie 2013 — Din prevederile proiectului Hotărârii de Guvern propuse spre aprobare (subiectul nr.3 a ordinii de zi a şedinţei Guvernului din 27.
Vizualizări: 8899
12 Februarie 2013 — În lunile ianuarie şi februarie 2013 în Armenia, Belarus, Federaţia Rusă, Tajikistan, Ucraina şi Republica Moldova are loc un proces de monitorizare civică a activităţii structurilor de poliţie, ce interacţionează direct cu cetăţenii. În Republica Moldova, Asociaţia Promo-LEX în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne campania respectivă cu sloganul „Cu ochii pe poliție” se va desfăşura în perioada 12-26 februarie.
Vizualizări: 9273
19 Decembrie 2012 — NOTĂ informativă a Asociaţiei „Promo-LEX” asupra proiectului Hotărîrii de Guvern cu privire la structura şi efectivul limită ale Inspectoratului General de Poliţie

1. Potrivit articolului 102 din Constituţie, Guvernul adoptă hotărîri pentru organizarea executării legilor.
Vizualizări: 8771
Chisinau, 18 Ianuarie 2011 — Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a dispus justiţiei cauza penală de acuzare a unui executor judecătoresc principal din cadrul Oficiului de Executare Bălţi în săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 327 alin.
Vizualizări: 8197
Chisinau, 14 Ianuarie 2011 — Procuratura Generală a elaborat un Ordin interdepartamental cu privire la aprobarea Planului comun de Acţiuni în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii cibernetice.

Documentul respectiv a fost aprobat de 9 instituţii de stat, care sunt incluse în calitate de autorităţi responsabile de executarea acestuia:
•    Procuratura Generală,
•    Serviciul de Informaţii şi Securitate,
•    Institutul Naţional al Justiţiei,
•    Ministerul Afacerilor Interne,
•    Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor,
•    Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei,
•    Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală,
•    Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal,
•    Întreprinderea de Stat „Centrul de Telecomunicaţii Speciale”

Planul este prevăzut pentru o perioadă de implementare de 2 ani şi are drept scop ajustarea legislaţiei naţionale la prevederile Convenţiei Consiliului Europei privind criminalitatea informatică adoptată la 23 noiembrie 2001 la Budapesta, executarea Legii cu privire la prevenirea şi combaterea infracţiunilor informatice nr.
Vizualizări: 8380
11 Ianuarie 2011 — Procuratura informează că recent, două persoane au fost condamnate pentru omor şi tentativă de omor, iar alta este învinuită de vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale, comise sub influenţa alcoolului.
 
Potrivit procurorilor, doi fraţi din r-ul Leova după ce au consumat împreună alcool s-au luat la ceartă.
Vizualizări: 12221
m. Balti, 8 Decembrie 2010 — La data de 8 decembrie curent, orele 14.00, cu prilejul Zilei Internaţionale de Acţiune împotriva Schimbărilor Climatice, Asociaţiile neguvernamentale ,,CAROMA NORD”; ,,PRO COOPERARE REGIONALĂ” şi Asociaţia “OZON” au organizat MARŞUL MANIFEST PENTRU CLIMĂ!