Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 666 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 366
Copenhaga, 17 Mai 2024 — Începuturi

În toamna 2023, Yep!Moldova, împreună cu Fundația Alliance of Democracies și cu susținerea financiară a USAID Moldova, a organizat primul Democracy Tech Hackathon.
Vizualizări: 943
Cimișlia, 21 Decembrie 2023 — Doar cei nevoiași pot cu adevărat înțelege importanța serviciilor sociale. Doar ei pot aprecia valoarea facilităților pe care acestea le oferă: un prânz cald, mai ales în timpul iernii, sau posibilitatea de a face baie măcar o dată pe săptămână.

Vizualizări: 1419
Chișinău, 25 Mai 2023 — Tânărul sau tânăra NEET este o persoană care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională. Fiecare țară calculează rata tinerilor NEET pentru diferite vârste, cel mai des este utilizată vârsta de 15-29 de ani.
Vizualizări: 1463
Bălți, 16 Mai 2023 — Un proiect-pilot de asigurare cu locuri de muncă pentru refugiații ucraineni și cetățenii moldoveni în vederea îmbunătățirii rezilienței economice a acestora a fost lansat marți, 16 mai 2023, la Bălți.

Implementat de People in Need Moldova în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, proiectul este conceput să ofere sprijin refugiaților ucraineni, precum și cetățenilor moldoveni din regiunea municipiului Bălți și raioanele Edineț și Soroca.
Vizualizări: 2791
Chișinău, 24 Noiembrie 2022 — Doi parteneri de implementare ai Inițiativei de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET – Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare – își focusează în prezent eforturile pe acțiuni de pledoarie pentru politici mai incluzive, care vizează reducerea ratei tinerilor care nu beneficiază de educație și locuri de muncă.

Proiectul „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)” este finanțat de Uniunea Europeană și Suedia.
Vizualizări: 2686
Cricova, 20 Noiembrie 2022 — O sală de studii dotată cu computere pentru instruirea tinerilor aflați în detenție fost inaugurată în incinta Penitenciarului nr.4 de la Cricova.
Vizualizări: 2689
Ialoveni, 18 Noiembrie 2022 — 8 finaliști ai Concursului Planurilor de afaceri de la Ialoveni, axate pe tineri și tinere NEET, au participat, la 13 noiembrie 2022, la festivitatea de semnare a contractelor de grant, desfășurată în cadrul Forumului anual privind participarea tinerilor la dezvoltarea social-economică a localităților raionului Ialoveni.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei Naționale a Tineretului 2022 în cadrul proiectului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)”, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia și implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria.
Vizualizări: 2412
Bălți, 4 Noiembrie 2022 — Cu suportul Germaniei, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a transmis municipiului Bălți și celor 11 Consilii raionale din Regiunea de Dezvoltare Nord 12 generatoare electrice, 12 seturi antiincendiare și 360 de seturi de lenjerie de pat. Achiziționate în cadrul unui proiect de susținere a Regiunii de Dezvoltare Nord ca răspuns la situațiile de urgență, aceste bunuri de primă necesitate urmează să fie utilizate pentru gestionarea eficientă a eventualelor situații de criză.
Vizualizări: 2673
Chișinău, 1 Noiembrie 2022 — Am întrebat în ateliere, la o cafea, în chestionare, din vorbă în vorbă mai mulți prieteni, colegi și oameni de diferite vârste dacă au auzit despre jurnalismul comunitar și i-am rugat să ne spună și nouă în câteva cuvinte cum îl înțeleg.

Am schimbat aici vocile cu intenția ca orice asemănare cu persoane reale să fie pur întâmplătoare.
Vizualizări: 2965
Edineț, 24 August 2022 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord sunt instruiți cum să comunice și ce măsuri să ia în situațiile de urgență/excepționale. Activitatea are loc în cadrul unui atelier de lucru cu genericul „Comunicarea și securitatea în situațiile de urgență/excepționale”, care se desfășoară cu suportul GIZ Moldova în perioada 24-25 august 2022, la Edineț și Bălți.