Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 683 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 6845
24 Mai 2016 — La ultimele alegeri locale generale din 2015, numărul persoanelor înscrise în listele electorale suplimentare a scăzut până sub 2% în majoritatea absolută a localităților, după punerea în aplicare a Registrului de Stat al Alegătorilor de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Aceasta este principala concluzie a unei analize comparative a listelor electorale pentru alegerile locale generale din 2011 și din 2015, prezentate la 24 mai 2016, în contextul pregătirilor pentru viitoarele alegeri prezidențiale din acest an.
Vizualizări: 8929
18 Mai 2016 — Pe 18 mai 2016 a fost discutat un mecanism de control parlamentar, care va coordona eforturile tuturor instituțiilor în procesul de integrare europeană. Atelierul de lucru a fost organizat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Uniunea Europeană, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral”, finanţat de Guvernul Suediei.

Vizualizări: 8991
12 Aprilie 2016 — Proiectul Codului de conduită și etică al deputaților din Parlamentul Republicii Moldova a fost discutat la o masă rotundă, organizată cu suportul PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, implementat cu suportul financiar al Guvernului Suediei. Evenimentul a avut loc în cooperare cu Biroul OSCE pentru Instituții Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO).
Vizualizări: 9197
17 Martie 2016 — Peste 4 mii de tineri vor fi încurajați să se implice în viața publică și procesele politice din țară, datorită unor instruiri desfăşurate de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE). Trainingurile au loc în cadrul proiectului „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, finanţat de Guvernul Suediei şi implementat de Programulu Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Vizualizări: 9050
15 Ianuarie 2016 — Republica Moldova este reprezentantă la expoziția internațională organizată în cadrul Festivalului Alegătorilor din India, care se desfăşoară în perioada 12-17 ianuarie în New Delhi. Participarea are loc cu sprijinul financiar al Guvernului Norvegiei, oferit prin intermediul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Vizualizări: 9287
18 Decembrie 2015 — Peste o mie de elevi din 30 de școli din Republica Moldova au fost familiarizați cu practicile democratice de formatorii Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), cu sprijinul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”.

Seminarele de educație civică s-au desfășurat în perioada noiembrie-decembrie.
Vizualizări: 9212
30 Noiembrie 2015 — Pe 30 noiembrie 2015 a fost prezentat studiul sociologic care măsoară percepţia cetăţenilor asupra corupţiei şi a sectoarelor vulnerabile la venituri şi proprietăţi nejustificate, conflicte de interese şi incompatibilităţi. Raportul a fost elaborat de Serviciul Independent de Sociologie şi Informaţii „OPINIA” în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor Comisiei Naţionale de Integritate a Republicii Moldova”, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din România şi co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Vizualizări: 9172
27 Noiembrie 2015 — CINE: Comisia Naţională de Integritate (CNI), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)

CE: Lansarea Raportului privind „Percepția cetățenilor asupra corupției și a sectoarelor vulnerabile la venituri și proprietăți nejustificate, conflict de interese și incompatibilități”
UNDE: sediul CNI, str. Alecu Russo 1, et.
Vizualizări: 9129
25 Noiembrie 2015 — Experți din parlamentele naționale ale statelor membre UE, au prezentat deputaților moldoveni experiența din procesul de integrare europeană. Masa rotundă a fost organizată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului “Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar şi electoral”, finanţat de Suedia.
Vizualizări: 6584
25 Noiembrie 2015 — În perioada august - noiembrie curent, 24 de deputați, în special cei aflaţi la primul mandat, au urmat un training complex de comunicare publică, oferit de prestigioasa Deutsche Welle (DW) Akademie. Instruirea a avut loc cu sprijinul proiectelor „Îmbunătățirea democrației în Moldova prin suport parlamentar și electoral” și „Femeile în politică”, implementate cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi finanţate de Guvernul Suediei.