Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 461 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 59
9 Iunie 2023 — În contextul adoptării de către Parlament în prima lectură a Legii privind amalgamarea voluntară a primăriilor, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) vine cu următoarele precizări: amalgamarea voluntară reprezintă doar un instrument care, în anumite condiții, ar putea produce efecte pozitive și să fie aplicat de către unele colectivități locale prin unificarea structurilor sale administrative în vederea consolidării capacităților și posibilităților economice, financiare, umane, sociale, culturale etc., în vederea creșterii calității serviciilor publice și a vieții cetățenilor din mediul rural/urban din Republica Moldova.
Vizualizări: 105
7 Iunie 2023 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a expediat o sesizare prim-ministrului Dorin Recean și Cancelariei de Stat, în care puterea centrală este informată despre multiplele sesizări parvenite la CALM din partea autorităților publice locale, pe faptul presiunilor din partea Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică, cu amenințarea sancționării contravenționale a primarilor sau a conducătorilor de instituții locale subordonate APL, pe motiv că instalațiile și rețelele electrice existente în instituțiile publice locale ar fi vechi și nu corespund cerințelor actelor normative în vigoare.

CALM amintește că obiectivele infrastructurii sociale sunt construite încă în perioada sovietică, mai ales în localitățile rurale, iar bugetele locale austere nu permit reconstrucții capitale în cele mai multe localități.

Vizualizări: 200
26 Mai 2023 — Sesiunea de evaluare a programelor de finanțare din partea Uniunii Europene (2014-2027) a avut loc la 24 mai 2023, în format online, în cadrul Forumului de politici pentru dezvoltare din cadrul Comisiei Europene. În cadrul acestui eveniment sunt abordate politici de dezvoltare ale UE, cu participarea reprezentanților Comisiei Europene, ai administrației locale și societății civile de pe toate continentele.
Vizualizări: 197
25 Mai 2023 — Primara localității Bilicenii Vechi, Sângerei, Ala Guzun, împreună cu colegii său din administrația publică locală și reprezentanți ai instituțiilor publice au primit în vizită 20 de reprezentante ale administrației publice locale din mai multe regiuni ale Republicii Moldova. În ultimii opt ani, de când la cârma primăriei din Bilicenii Vechi a venit Ala Guzun, această localitate este într-un continuu proces de dezvoltare, devenind tot mai atractivă pentru cei care s-au născut aici.
Vizualizări: 191
25 Mai 2023 — Prim-vicepreședinta Asociației Comunelor din România, primara comunei Cumpăna, Județul Constanța, Marina Gâju, reprezentanta delegației României la Comitetul European al Regiunilor, a ținut o pledoarie pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană în fața colegilor-membri ai Grupului Socialiștilor Europeni al Comitetului European al Regiunilor.

„Faptul că la Marea Adunare Națională „Moldova Europeană” au participat zeci de mii de cetățeni moldoveni înseamnă că Uniunea Europeană își atinge scopul, venind în întâmpinare și spunând că e datoria noastră să-i primim în UE pe cetățenii R.
Vizualizări: 192
25 Mai 2023 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei au organizat la 23 mai un atelier de lucru ce a avut ca obiectiv identificarea recomandărilor administrației publice locale pentru al cincilea Plan Național de Acțiune privind Guvernarea Deschisă. Alături de primari au fost experți ai Consiliului Europei și ai CALM, dar și reprezentanți ai puterii centrale.
Vizualizări: 187
25 Mai 2023 — Șase administratori publici din România au mers săptămâna trecută în primăriile localităților Strășeni, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă din R. Moldova.
Vizualizări: 195
25 Mai 2023 — „Primarii de orașe și sate fac ceea ce nu au reușit șefii celor două state”. Declarația aparține primarului municipiului Edineț, vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Constantin Cojocaru și a fost făcută în contextul primei sesiuni ordinare a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM), eveniment ce s-a desfășurat la 20 mai, la Chișinău, cu prezența a douăzeci de aleși locali din România, primari de comune și de orașe și a zece primari din Republica Moldova, membri ai Biroului Executiv al CALM.
Vizualizări: 147
25 Mai 2023 — Despre crearea unei structuri asociative comune a autorităților locale din România și Republica Moldova, președintele Asociației Orașelor din România AOR, primarul orașului Cugir, Județul Alba, Adrian Teban, spune că aceasta are obiective pe termen lung, prin care primarii de orașe și comune de pe cele două maluri ale Prutului vor realiza proiecte comune. „Atunci când Nail Amstrong pășea pe lună spunea că este un pas mic pentru om, dar un pas mare pentru omenire.
Vizualizări: 152
25 Mai 2023 — Despre crearea unei structuri asociative comune a autorităților locale din România și Republica Moldova, președintele Asociației Orașelor din România AOR, primarul orașului Cugir, Județul Alba, Adrian Teban, spune că aceasta are obiective pe termen lung, prin care primarii de orașe și comune de pe cele două maluri ale Prutului vor realiza proiecte comune. „Atunci când Nail Amstrong pășea pe lună spunea că este un pas mic pentru om, dar un pas mare pentru omenire.