Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 959 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 225
29 Noiembrie 2021 — În ce măsură politica-bugetar fiscală pentru anul 2022 răspunde așteptărilor autorităților publice locale? Ce acțiuni întreprinde statul pentru ca descentralizarea să devină o realitate, nu un deziderat?
Vizualizări: 416
26 Noiembrie 2021 — În contextul creșterii prețurilor, primarul comunei Gangura, Ialoveni, Marcel Bobeica a sperat că primăria va avea un buget mai mare pentru anul viitor dar, din păcate, nu a fost să fie. „ Proiectul de buget a fost elaborat și urmează să fie aprobat de Consiliul local.

Vizualizări: 393
26 Noiembrie 2021 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), împreună cu experți în domeniul implementării rețelelor de apeduct și canalizare, au organizat la 25 noiembrie un seminar pentru autoritățile publice locale.

Evenimentul a avut ca obiectiv informarea conducătorilor APL ce intenționează să inițieze procedura de elaborare a documentației de proiect pentru alimentare cu apă și/sau canalizare în localitățile lor, dar și pentru a elucida anumite probleme care apar în procesul de implementare sau la etapa de exploatare.
Vizualizări: 381
25 Noiembrie 2021 — În cadrul unui interviu pentru calm.md, deputatul Petru Frunze explică în ce măsura politica bugetar-fiscală pentru anul 2022 va contribui la consolidarea bugetelor locale și la descentralizare, dar și care sunt inițiativele legislative ce vor crea premise pentru dezvoltarea localităților.
Vizualizări: 387
25 Noiembrie 2021 — Primăria orașului Ștefan Vodă organizează audieri publice privind proiectul bugetului pentru anul 2022. Potrivit primarului de Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM, Vladislav Cociu, situația de la orașe diferă de cea de la sate.
Vizualizări: 363
23 Noiembrie 2021 — În cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV s-a discutat și despre cât de determinată este noua guvernare să facă o reformă teritorial-administrativă. Analistul Igor Boțan consideră că o asemenea reformă este necesară.
Vizualizări: 408
20 Noiembrie 2021 — La 18 noiembrie, CALM a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Finanțelor. În cadrul evenimentului a fost abordat tot spectrul de probleme care s-a acumulat în cele 100 de zile de activitate a noii guvernări.
Vizualizări: 447
17 Noiembrie 2021 — Tatiana Badan este primară la al cincilea mandat în satul Selemet, raionul Cimişlia, cu obţinerea de fiecare dată a peste 90% din voturile locuitorilor. Din 2010 este președintă a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).
Vizualizări: 438
15 Noiembrie 2021 — Autoritățile publice locale nu doar constată care sunt problemele din administrația publică locală, dar oferă și soluții simple, fără a fi nevoie de prea multe resurse financiare. Pentru aceasta este nevoie ca autoritățile centrale să le audă pe cele locale și să le pună în practică.
Vizualizări: 775
11 Noiembrie 2021 — Satul Giurgiulești este așezat într-un colț de țară, pe-un picior de plai, legănat de valuri, loc unde apele îndrăznețe ale Prutului împletesc de veacuri cununi cu apele Bătrânei Dunări. Pitoresc, atractiv, sat domnesc - trofeu râvnit de domnitori.