Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 202 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 340
4 August 2022 — Membri ai Biroului Executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) au abordat în cadrul unei întrevederi cu Președinta Maia Sandu tot spectrul de probleme actuale din APL, printre acestea fiind descentralizarea financiară, dialogul instituționalizat între CALM/APL și autoritățile centrale, salarizarea mică a funcționarilor din administrația locală, necesitatea revizuirii statutului APL de nivelul II, administrarea proprietăților, gestionarea deșeurilor etc.

În cadrul întrevederii care a avut loc la Președinție la 3 august, Maia Sandu a îndemnat primarii să devină promotori activi ai integrării europene a localităților lor.
Vizualizări: 571
26 Iulie 2022 — Stimați reprezentanți ai mass media,
dragi locuitori ai municipiului Strășeni,

Primăria mun. Strășeni și Programul Comunitatea Mea vă invită la evenimentul de inaugurare a proiectului de extindere a sistemului de canalizare din mun.

Vizualizări: 507
26 Iulie 2022 — Aproape 300 de reprezentanți ai autorităților publice locale au participat la 20 iulie la o ședință organizată de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în cooperare cu Serviciul Fiscal de Stat. Obiectivul întrunirii a fost de a cunoaște opinia reprezentanților APL despre inițiativa Serviciului Fiscal de Stat privind inventarierea mai multor terenuri care se află pe teritoriul localităților și în privința cărora există anumite incertitudini cu privire la proprietarii sau beneficiarii acestora, dar și tipurile de activități care sunt realizate pe aceste suprafețe.
Vizualizări: 454
20 Iulie 2022 — Prin intermediul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), UN Women Moldova, a oferit sprijin pentru 515 refugiate și refugiați ucraineni (majoritatea femei și copii) care și-au găsit adăpost în casele cetățenilor din Republica Moldova. Astfel, zece comunități rurale din șase raioane ( Căplani, Răscăieți, Olănești, Volintiri, Talmaza (localități din raionul Ștefan Vodă); Cupcini (Edineț); Taraclia (Căușeni); Hârbovăț (Anenii Noi); Colibași (Cahul) și Barbar (Ialoveni), selectate pe criterii prestabilite și aprobate de donator, au beneficiat de sprijin financiar în valoare de circa 246 mii de lei, bani alocați pentru necesitățile cetățenilor din Ucraina care sunt găzduiți de familii din aceste localități.
Vizualizări: 473
19 Iulie 2022 — În perioada 13 iunie – 10 iulie 2022 pe E-Platforma pentru Guvernarea Locală (e-platforma.calm.
Vizualizări: 628
Ungheni, 14 Iulie 2022 — Peste 60 de mii de oameni din raionul Ungheni care utilizează zilnic transportul public urban și interurban vor avea parte de condiții mai bune și mai sigure de deplasare. 146 de stații moderne de așteptare, dotate cu sisteme inteligente de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și traseele transportului public sunt în proces de instalare și amenajare în nouă localități ale raionului.
Vizualizări: 980
12 Iulie 2022 — A fost făcută publică lista proiectelor de dezvoltare locală pentru finanțare din mijloacele Fondului național pentru dezvoltare regională și locală în perioada 2022-2023. Din totalul de 734 proiecte depuse de autoritățile publice locale au fost selectate 485 pentru a fi finanțate, alte 240 au fost incluse în lista de așteptare.
Vizualizări: 682
2 Iulie 2022 — În contextul acordării Republicii Moldova a statutului de candidată la aderarea la Uniunea Europeană, Comisia Europeană a enunțat mai multe recomandări pentru procesul de reforme din Republica Moldova. Acestea vizează lupta cu corupția și reforma justiției, combaterea crimei organizate și reforma administrației publice.
Vizualizări: 670
2 Iulie 2022 — În cadrul ședinței Comisiei de monitorizare a Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei CALRE, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 1 iulie curent, la Istanbul, Turcia, a fost prezentat raportul de monitorizare a aplicării Cartei europene a autonomiei locale în Republica Moldova.

Potrivit raportoarei Gunn Marit Helgesen, vicepreședintă a CALRE, președintă a Asociației Autorităților Locale și Regionale din Norvegia (KS), concluzia principală a colegilor săi care au întreprins recent o vizită în Republica Moldova, în vederea monitorizării aplicării Cartei Europene, este că autoritățile statului nostru au demonstrat deschidere și dorință de a avansa în procesul de implementare a angajamentelor asumate, reiterând că în perioada imediat următoare vor fi întreprinse mai multe acțiuni concrete în acest domeniu.
Vizualizări: 618
2 Iulie 2022 — În perioada 29 iulie – 1 iulie curent, la Istanbul, Turcia, a avut loc ședința Comisiei de monitorizare a Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei CALRE. Printre subiectele examinate în cadrul evenimentului au fost prezentarea rapoartelor de monitorizare a aplicării Cartei europene a autonomiei locale în Republica Moldova, Cehia, Belgia, Suedia și Danemarca.