Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 090 comunicate de presă
  • 138 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 473 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 349
Talmaza, Stefan Voda, 17 Mai 2022 — Motiv de bucurie pentru aproape 6000 de locuitori ai satului Talmaza, Ștefan Vodă, unde cu suportul USAID, prin intermediul Programului Comunitatea Mea și IREX, a fost extins sistemul de iluminat public stradal, pe o porțiune de 12,2 km, în mai multe cartiere din localitate.

Proiectul în valoare de 78 de mii de dolari SUA, dintre care circa $48.
Vizualizări: 639
14 Mai 2022 — Recent, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a devenit proprietarul platformei online de asistență și expertiză pentru APL și operatorii de servicii de gospodărie comunală. Este un rezultat al colaborării CALM cu Proiectul de implicare civică în guvernarea locală – Mă IMPLIC, implementat de Skat Moldova și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare SDC.

Vizualizări: 704
27 Aprilie 2022 — La 26 aprilie, mai mulți reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova au avut o întrevedere cu Stella Avallone, Ambasador al Republicii Austriece în Republica Moldova și Michael Takács, coordonator al Guvernului din Austria pentru refugiați și alți reprezentanți ai Austriei. Gestionarea crizei refugiaților în Republica Moldova și experiența Austriei în acest domeniu a vizat principalul subiect al întrevederii.
Vizualizări: 717
14 Aprilie 2022 — Într-un interviu pentru calm.md, secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, a vorbit despre gestionarea crizei refugiaților, rolul autorităților locale în acest proces și mecanismele de susținere a cetățenilor care au fugit din calea războiului și a familiilor gazdă.
Vizualizări: 1039
9 Aprilie 2022 — Chiar și în această perioadă marcată de războiul din Ucraina, dar și de o criză economică profundă, mai mulți aleși locali reușesc să înregistreze rezultate în comunitățile pe care le reprezintă. Care sunt aceste realizări, dar și ce soluții oferă reprezentanții autorităților locale pentru a avansa în domeniul dezvoltării statului, aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM”.
Vizualizări: 1332
31 Martie 2022 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a organizat un seminar pentru circa 450 de reprezentanți ai autorităților publice locale. Scopul a fost de a-i informa pe aleșii locali despre mecanismele de plată pentru familiile gazdă și refugiații din Ucraina.
Vizualizări: 1272
31 Martie 2022 — Peste 230 reprezentanți ai autorităților locale au participat la seminarul de instruire organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale privind scrierea, depunerea și implementarea proiectelor în cadrul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Elaborarea planurilor urbanistice generale, construcția și renovarea infrastructurii sociale, a celei sportive, proiecte de eficiență energetică, dezvoltarea turismului, sunt doar câteva dintre domeniile de intervenție eligibile în cadrul FNDRL.
Vizualizări: 1301
Bălți, 30 Martie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, sub egida Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), continuă să ofere autorităților publice locale de nivelul I (APL I) din nordul țării suport în contextul organizării Concursului de propuneri de proiecte pentru dezvoltare locală, desfășurat în cadrul Programului național de dezvoltare locală „Satul European”.

După derularea celor trei sesiuni de informare privind modul și condițiile de participare la concurs, care au avut loc săptămâna trecută, ADR Nord a desfășurat miercuri, 30 martie a.
Vizualizări: 1403
1 Martie 2022 — Pentru a susține refugiații care fug din calea războiului, la postul de trecere a frontierei Mirnoe – Tabaki au fost instalate două corturi. Primara de Vinogradovca, Taraclia, Tatiana Țurcan spune că, împreună cu consilierii, angajații primăriei și oamenilor de bună credință, au fost create condițiile necesare pentru ca refugiații ucraineni să poată să se încălzească după un drum lung și să beneficieze de mâncare caldă.
Vizualizări: 1473
28 Februarie 2022 — Președintele Asociației Orașelor din Ucraina, Vitaliy Klitscko, primar al orașului Kyiv, atenționează membrii Consiliului Municipiilor și Regiunilor din Europa(CEMR) că invazia rusă în Ucraina nu este doar un un pericol și o catastrofă pentru țara sa, dar pentru întreaga Europă.

„În aceste vremuri extrem de dificile pentru Ucraina democratică, când teritoriul său este atacat cu cruzime de către forțele armate ale Federației Ruse, Asociația pan-ucraineană a administrațiilor locale „Asociația Orașelor Ucrainene”, membră a CEMR, nu poate fi un simplu contemplator, să stea cu mâinile în sân și să privească”, notează Vitaliy Klitscko într-o scrisoare expediată CEMR.