Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 355 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 60
25 Martie 2023 — În 2009, circa 40 de primari din R. Moldova au plecat în Bulgaria să vadă cum funcționează o asociație reprezentativă a autorităților publice locale și de ce ar fi bine să avem și noi o asemenea structură asociativă.
Vizualizări: 71
25 Martie 2023 — Joi, 23 martie 2023, o delegație a echipei Băncii Mondiale responsabilă de monitorizarea implementării Proiectului de Înregistrare şi Evaluare Funciară, împreună cu Oleg Lipcean - manager de proiect, s-a aflat în vizită de lucru la sediul Congresului Autorităților Publice Locale din Moldova (CALM), pentru a discuta disfuncționalitățile proiectului, opiniile primarilor și ale experților CALM și pentru a identifica soluții, măsuri de impulsionare a procesului de implementare.
Proiectul se realizează în baza Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, semnat la 17 septembrie 2018.

Vizualizări: 64
25 Martie 2023 — La data de 24 martie 2023, circa 120 de reprezentanți ai autorităților publice locale de nivelul întâi din țară au participat la ședința de instruire online cu genericul: „Serviciile Camerei de Comerț și Industrie în suportul Autorităților Publice Locale”, care s-a desfășurat pe E-Platforma pentru Guvernarea Locală e-platforma.calm.
Vizualizări: 105
23 Martie 2023 — În perioada 21-23 martie, Delegația Republicii Moldova la Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE) participă la cea de-a 44-a Sesiune a Congresului. Războiul din Ucraina și solidaritatea autorităților locale din țările membre ale Consiliului Europei cu poporul ucrainean, alegerea primarilor prin vot direct, rolul autorităților locale și regionale în consolidarea democrației participative, viitorul Consiliului Europei, au fost printre temele de pe agenda evenimentului organizat la Strasbourg.
Vizualizări: 153
22 Martie 2023 — La 20 martie curent, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Orașelor din România (AOR) au obținut o victorie importantă– obținerea personalității juridice a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM). CALRRM a fost constituit de către CALM și ACoR în 2013, ulterior și AOR s-a alăturat acestei inițiative care are drept obiectiv consolidarea relațiilor de cooperare dintre autoritățile administrației publice locale din Republica Moldova și România, identificarea modalităților prin care se pot transfera cunoștințe în domeniul administrației publice locale, precum și modalități de promovare reciprocă a drepturilor și intereselor autorităților locale în cadrul instituțiilor europene.
Vizualizări: 172
21 Martie 2023 — Stimați reprezentanți ai autorităților publice locale, dragi prieteni,

Vă anunțăm cu bucurie despre celebrarea a treisprezece ani de la crearea CALM, asociație ce a reușit să unească în jurul său unii dintre cei mai valoroși Oameni pe care îi are acest pământ, primarii și angajații din APL.

Totul a pornit de la o idee a unui grup de entuziaști, primari și experți care au mers la sfârșitul anului 2009 să vadă cum funcționează o asociație a autorităților locale din Bulgaria și ce beneficii aduce aceasta în activitatea primăriilor și a țării.
Vizualizări: 247
21 Martie 2023 — Primara municipiului Strășeni, vicepreședinta CALM, Valentina Casian; primarul municipiului Chișinău, vicepreședintele CALM, Ion Ceban și primarul municipiului Cahul, vicepreședintele CALM, Nicolae Dandiș, au primit trofeul „Omul Anului”. Distincția este oferită de către revista „Vip Magazin” personalităților notorii care au înregistrat rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate.
Vizualizări: 217
21 Martie 2023 — Prezența reprezentanților APL în procesul de monitorizare a implementării Strategiei de reformă va permite ca guvernarea să cunoască foarte bine toate aspectele, inclusiv problemele care pot apărea în anumite situații.

La 15 martie, curent, Guvernul a aprobat Strategia de reformă a administrației publice centrale și locale pentru anii 2023-2030.
Vizualizări: 369
7 Martie 2023 — Circa 200 de primare și primari, reprezentante și reprezentanți ale administrației publice locale, centrale, și ale comunității internaționale, s-au reunit la 3 martie, la Palatul Republicii din Chișinău, în cadrul Conferinței Naționale a Femeilor Primare, sub genericul: „Rolul și contribuția femeilor lidere în promovarea dezvoltării locale durabile și incluzive, promovarea păcii și coeziunii sociale în Moldova”. Conferința a fost moderată de Nadejda Darie, expertă CALM și coordonatoare a Rețelei Femeilor din cadrul CALM și primarul localității Zberoaia, raionul Nisporeni, Dinu Guțuțui.
Vizualizări: 1978
Chisinau, 30 Decembrie 2022 — În zilele ce urmează Marcel Spatari va pleca din funcția de Ministru al Muncii și Protecției Sociale, au comunicat pentru InfoSet.md surse sigure și bine avizate.