Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 885 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 42
Budești, 20 Septembrie 2021 — Cu ocazia sărbătorii Hramul Satului, Primăria Budești, cetățenii și reprezentanții Programul Comunitatea Mea și ai Misiunii USAID în Moldova au sărbătorit ieri, 19 septembrie 2021, inaugurarea proiectului de reabilitare a circa 2 km de trotuare, construite în s. Budești, cu suportul USAID Moldova, prin intermediul Programului Comunitatea Mea și contribuția autorităților locale.
Vizualizări: 68
19 Septembrie 2021 — La 10 septembrie a avut loc primul atelier de instruire din cadrul proiectului „Acordarea unui sprijin extins pentru consolidarea capacităților autorităților publice locale, inclusiv a femeilor primare, membre ale Rețelei femeilor CALM”, susținut de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women, finanțat de Suedia și implementat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). La evenimentul cu genericul „Egalitatea de gen și liderismul feminin la nivel local” au participat circa 80 de primare din toate regiunile Republicii Moldova, experte și experți ai CALM, reprezentante ale UN Women.

Vizualizări: 209
Ungheni, 17 Septembrie 2021 — Peste 800 de mii de dolari SUA sunt investiți în primul proiect de dezvoltare intercomunitară, susținut de Programul Comunitatea Mea și finanțat de USAID

Primăria municipiului Ungheni și opt localități învecinate - Zagarancea, Pîrlița, Valea Mare, Mănoilești, Florițoia Veche, Costiuleni, Cetireni, Unțești - implementează, cu suportul Programului Comunitatea Mea, primul proiect de cooperare intermunicipală, care prevede modernizarea serviciului de transport public, în conformitate cu strategia națională privind siguranța rutieră.

În cadrul proiectului intercomunitar, vor fi construite 146 de stații noi de autobuz, dintre care 106 în municipiul Ungheni și alte 40 în cele 8 localități învecinate.
Vizualizări: 207
s. Budesti, mun. Chisinau, 17 Septembrie 2021 — Stimați reprezentanți ai mass media,

Cu prilejul sărbătorii ”Hramul Satului”, Primăria s. Budești și Programul Comunitatea Mea are deosebita plăcerea de a vă invită la evenimentul de inaugurare a proiectului de reabilitare a 1,4 km de trotuare din localitate, cu suportul USAID.
Vizualizări: 417
16 Septembrie 2021 — Dezvoltarea internațională a fost în atenția participanților Forumului Politicilor pentru Dezvoltare, principalului Forum consultativ pentru dezvoltare al Comisiei Europene la care a participat și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Evenimentul a avut loc la 13 septembrie, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite și Comisiei Europene.
Vizualizări: 1029
14 Septembrie 2021 — În cadrul unei conferințe internaționale, primarul municipiului Strășeni, vicepreședinte al CALM, Valentina Casian a vorbit despre beneficiile și provocările în procesul de digitalizare a serviciilor din cadrul administrației publice locale.

Valentina Casian a menționat că digitalizarea serviciilor este unul dintre obiectivele principale ale administrației publice locale din municipiul Strășeni.
Vizualizări: 1029
14 Septembrie 2021 — Politica bugetar-fiscală pentru anul 2022, propunerile pentru planul de acțiuni al Guvernului și diminuarea transferurilor generale pentru comunitățile locale au fost subiecte în atenția membrilor CALM. Despre acestea, dar și despre propunerile de îmbunătățire a Planului de acțiuni al Guvernului în domeniul APL discutăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM.
Vizualizări: 881
10 Septembrie 2021 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a expediat o Adresare Președintelui Republicii Moldova, Prim-ministrului, Ministrului Finanțelor și Cancelariei de Stat, în legătură cu intenția Ministerului Finanțelor de a reduce transferurile cu destinație generală și lipsa oricăror intenții de a întreprinde măsuri de consolidare a autonomiei locale, contrar angajamentelor guvernamentale și internaționale.

În Adresare, CALM atrage atenția asupra faptului că se impune reducerea drastică a transferurilor cu destinație generală de la bugetul de stat către bugetele locale de către Ministerul Finanțelor, într-un mod abuziv, unilateral, nejustificat și nedrept.
Vizualizări: 1132
10 Septembrie 2021 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la consultările publice privind proiectul Planului de Acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 în domeniul administrației publice și autonomiei locale. Directorul executiv al CALM Viorel Furdui, experții Alexandru Morcov și Viorel Rusu au prezentat mai multe propuneri de îmbunătățire a Planului de Acțiuni, menționând că Congresul Autorităților Locale va expedia Guvernului și un document în acest sens.
Vizualizări: 454
9 Septembrie 2021 — Ședința biroului executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc la 6 septembrie, la pretura sectorului Centru din orașul Chișinău. Politica bugetar-fiscală pentru anul 2022, propunerile pentru planul de acțiuni al Guvernului și diminuarea transferurilor generale pentru comunitățile locale au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii aleșilor locali.