Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 795 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 178
23 Iunie 2021 — Stimați funcționari din administrația publică locală,

Cu prilejul zilei Dvs. profesionale Vă transmitem cele mai calde urări de bine, sănătate și prosperitate!
Vizualizări: 175
23 Iunie 2021 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID, în cooperare cu Ministerul Finanțelor au organizat la 18 iunie o ședință de prezentare a constatărilor raportului de analiză și discuție a proiectului regulamentului cadru privind taxele speciale. La eveniment au participat peste 130 de primari și alți reprezentanți ai APL, ai Ministerului Finanțelor, Comunitatea Mea și CALM.

Vizualizări: 360
19 Iunie 2021 — În perioada 15-17 iunie 2021, delegația Republicii Moldova a participat la cea de-a doua parte a sesiunii Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE).

În deschiderea celei de-a 40-a sesiuni, președintele Congresului Leendert Verbeek a subliniat necesitatea de a oferi orașelor și regiunilor mijloace suficiente pentru redresarea post-criză și de a consolida credibilitatea guvernelor la toate nivelurile.
Vizualizări: 357
18 Iunie 2021 — La 18 iunie a avut loc reuniunea de consultare cu Secretariatul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) pentru a pune în discuție proiectul revizuit al Conceptului și Regulamentului Platformei de consultare și dialog. Este o inițiativă realizată în cadrul proiectului „Consolidarea culturii dialogului și consultării locale din Republica Moldova", implementat de Congresul Autorităților Locale și Regionale în cadrul Planului de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024.
Vizualizări: 497
18 Iunie 2021 — La 16 iunie a avut loc atelierul de formare cu genericul „Carta europeană a egalității între femei și bărbați în viața locală”. Evenimentul a fost organizat de CEMR/PLATFORMA și Academia pentru Guvernare Locală de la Haga, scopul fiind de a furniza informații, instrumente și consultanță semnatarilor Cartei din Georgia și Republica Moldova, pentru o implementare mai eficientă a Cartei egalității pe teritoriile lor și crearea de facilități în procesul de informare cu privire la Carta egalității și la etapele de bază necesare pentru evaluarea priorităților în materie de egalitate de gen, dar și în vederea elaborării planurilor de acțiune în acest domeniu.
Vizualizări: 393
17 Iunie 2021 — Președinția Republicii Moldova și Procuratura Generală au răspuns APELULUI CALM în care se atenționează despre existența unei campanii de intimidare și presiune asupra primarilor prin implicarea MAI, CNA, Inspecției financiare și altor organe de control ale statului în plină campanie electorală, la indicația unor concurenți electorali.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de susținere a autorităților publice locale și, totodată, i-a chemat pe reprezentanții partidelor politice și cei ai organelor de control să nu facă presiuni asupra primarilor din localități.
Vizualizări: 522
14 Iunie 2021 — Consiliul Europei a susținut CALM-ul în elaborarea Planului Strategic al asociației pentru perioada 2021-2027. Despre conținutul acestui document și cum va contribui implementarea acestuia la consolidarea instituției, dar și a democrației locale aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM”.
Vizualizări: 1182
10 Iunie 2021 — La 10 iunie s-a desfășurat ședința Consiliului de Administrare CALM. În cadrul evenimentului cu participarea primarilor –reprezentanți ai Consiliului de Administrare al CALM, experților Consiliului Europei și CALM a fost prezentat, discutat și aprobat Planul Strategic al CALM pentru anii 2021-2027.
Vizualizări: 1271
9 Iunie 2021 — Nicolae Sorotinschi este primar la al doilea mandat în satul Unțești, Ungheni, președinte al organizației teritoriale a CALM din acest raion. Nicolae Sorotinschi ne spune cum e să activezi în calitate de ales local, ce bucurii poți avea, dar și cum ar trebui să fie o reformă administrativ-teritorială care să producă rezultate benefice pentru cetățeni.
Vizualizări: 858
8 Iunie 2021 — Reprezentanți ai Asociației Administratorilor Publici din România (AAPRO) au întreprins o vizită în Republica Moldova pentru a facilita familiarizarea autorităților locale de la noi cu conceptul de administrator public. În cadrul unei mese rotunde organizate de CALM, circa 50 de primari și alți reprezentanți ai autorităților locale din Republica Moldova au avut posibilitatea să afle mai multe despre rolul unui administrator public în consolidarea capacităților APL, dar și în atragerea investițiilor și dezvoltarea comunităților.