Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 832 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 431
19 Iulie 2021 — Câștigând alegerile parlamentare anticipate, Partidul Acțiune și Solidaritate va deține majoritatea în Parlament și va putea forma noul Guvern. Ce ar putea însemna această resetare a sistemului politic pentru autoritățile publice locale, ce așteptări au acestea, forțele politice din opoziție și cele extraparlamentare de la noua guvernare aflăm în cadrul emisiunii „La înălțime cu CALM”.
Vizualizări: 520
19 Iulie 2021 — Iurie Pasat, primarul satului Bălceana, raionul Hâncești, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În cadrul unui interviu pentru calm.

Vizualizări: 361
19 Iulie 2021 — Elena Bodnarenco va reprezenta în Parlamentul Republicii Moldova Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Deputatul afirmă că opoziția nu va susține proiectele ce ar putea avea consecințe nefaste asupra oamenilor și comunităților locale.
Vizualizări: 435
16 Iulie 2021 — În rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, primarul de Palanca, Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM și președintele Rețelei Femeilor Primar din cadrul CALM Larisa Voloh a obținut mandatul de ales al poporului.

Așteptările autorităților publice locale sunt foarte mari de la noua guvernare…

Larisa Voloh: Din start vreau să mulțumesc colegilor primari, funcționarilor publici, lucrătorilor din APL care ne-au susținut în această campanie, care ne-au acordat votul de încredere și care, sunt convinsă, vor fi alături de noi în toată perioada de implementare a promisiunilor pe care le-am făcut în campanie.
Vizualizări: 447
16 Iulie 2021 — Fostul deputat Igor Munteanu despre resetarea sistemului politic și pașii pe care ar trebui să-i întreprindă viitoare guvernare pentru a nu dezamăgi cetățenii.

Rezultatul alegerilor parlamentare anticipate a fost o surpriză pentru mulți…

Igor Munteanu: Cred că aceste alegeri parlamentare pot însemna o șansă de resetare completă a sistemului politic dacă intențiile vor coincide cu faptele, iar forma cu conținutul discursului politic.
Vizualizări: 389
14 Iulie 2021 — Circa 300 de secretari ai Consiliilor locale au participat în cadrul ședinței online cu genericul „Corectitudinea depersonalizării actelor administrative plasate în Registrul de stat al actelor locale". Evenimentul a fost organizat la inițiativa Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), în colaborare cu Cancelaria de Stat și Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP).
Vizualizări: 424
14 Iulie 2021 — Cu ocazia stabilirii viitoarei misiuni internaționale de monitorizare a alegerilor în Republica Moldova, președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Tatiana Badan a participat la briefingul parlamentar organizat de delegațiile Adunării Parlamentare OSCE, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și a Parlamentului European. Tatiana Badan a informat comunitatea parlamentară europeană despre rolul APL în procesul de pregătire a alegerilor anticipate parlamentare din Republica Moldova, dar și despre problemele și îngrijorările privind organizarea viitoarelor alegerilor bazate pe un proces democratic.
Vizualizări: 362
14 Iulie 2021 — Directorul executiv al CALM Viorel Furdui consideră că rezultatele alegerilor anticipate creează premise pentru dezvoltarea administrației publice locale și a comunităților locale.

Ce reprezintă rezultatele alegerilor parlamentare anticipate pentru administrația publică locală?
Vizualizări: 516
12 Iulie 2021 — Există mai multe modalități de a dezvolta satele și orașele noastre. Este nevoie de descentralizare, de debirocratizare, de dedicație, dar și de cooperare cu oamenii din localitate și cei stabiliți peste hotare, cu țări care împărtășesc aceleași valori și aspiră să adere la Uniunea Europeană etc.
Vizualizări: 499
29 Iunie 2021 — Circa 130 de reprezentanți ai autorităților publice locale s-au reunit în cadrul unui atelier de lucru cu genericul „Comunicarea eficientă în comunitate – cetățenii informați consolidează comunitatea”. Evenimentul a fost organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) în colaborare cu Rețeaua Proiectelor Structurale „We Help” din Austria.