Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 650 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 429
Chișinău, 1 Martie 2024 — Pe 29 februarie curent, a avut loc a doua ediție a Forumului Primarilor, organizat semestrial de programul USAID "Comunitatea Mea", care a reunit 123 de primării partenere ale programului.

În contextul accelerării recente a procesului de integrare europeană a Moldovei, evenimentul a abordat două subiecte majore pentru primari: creșterea capacităților autorităților publice locale pentru avansarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și provocările și perspectivele cooperării intercomunitare în Moldova.
Vizualizări: 312
Cobusca Veche, 16 Februarie 2024 — Pe 15 februarie 2024, comuna Cobusca Veche din raionul Anenii Noi a găzduit o vizită specială din partea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), marcând succesul unui proiect de dezvoltare comunitară finalizat în 2022.

Cobusca Veche, în calitate de partener al programului USAID Comunitatea Mea, a beneficiat de un pachet amplu de asistență tehnică și sprijin financiar în implementarea unui proiect de extindere a rețelei de alimentare cu apă în comunitate - un proiect crucial, având în vedere provocările cu care s-a confruntat comunitatea în acest domeniu de-a lungul mai multor ani.

Vizualizări: 682
Cimișlia, 21 Decembrie 2023 — Doar cei nevoiași pot cu adevărat înțelege importanța serviciilor sociale. Doar ei pot aprecia valoarea facilităților pe care acestea le oferă: un prânz cald, mai ales în timpul iernii, sau posibilitatea de a face baie măcar o dată pe săptămână.
Vizualizări: 665
Taraclia, r. Căușeni, 15 Decembrie 2023 — O singură stradă iluminată în sat și nemulțumirea locuitorior – așa a început istoria dezvoltării locale a satului Taraclia când, în urma unui sondaj public realizat în 2020, autoritatea publică locală a decis să găsească soluții pentru extinderea rețelei de iluminat stradal în localitate. Ca rezultat al eforturilor depuse, în septembrie 2021 a fost finalizat primul proiect care a adus iluminat stradal pe aproximativ 35% din străzile satului Taraclia, marcând un moment semnificativ în dezvoltarea comunității.
Vizualizări: 606
Chișinău, 1 Decembrie 2023 — Pe 30 noiembrie, agenția USAID prin două programe ale sale - Comunitatea Mea și Securitatea Energetică a Republicii Moldova, în colaborare cu Agenția pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova, a organizat un atelier dedicat bunelor practici în domeniul creșterii eficienței energetice și managementului clădirilor publice. Evenimentul a adunat reprezentanți ai autorităților publice locale și întreprinderilor municipale din localitățile partenere ale programului Comunitatea Mea, oferindu-le oportunitatea de a dobândi cunoștințe esențiale în contextul crizei energetice recente și a schimbărilor strategice în abordarea eficienței energetice în Republica Moldova.
Vizualizări: 637
Chișinău, 31 Octombrie 2023 — După două zile de muncă, Democracy Tech Hackathon s-a încheiat cu opt idei inovatoare și un premiu în valoare de 1000 de dolari pentru echipa câștigătoare

27 și 28 octombrie au marcat zilele democrației și inovației tehnologice la Chișinău. Democracy Tech Hackathon, care promovează valorile democrației și libertății, a avut loc la Artcor, fiind organizat de Yep!
Vizualizări: 772
Chișinău, 14 Septembrie 2023 — Astăzi, Programul Comunitatea Mea a continuat activitățile de asistență, acordată primăriilor partenere în domeniul bugetar, cu un seminar important în domeniul creșterii veniturilor în bugetele locale. Acest atelier a reprezentat un exemplu al eforturilor constante ale programului de a sprijini autoritățile publice locale (APL) din Moldova în dezvoltarea competentelor bugetare.
Vizualizări: 793
Chișinău, 8 Septembrie 2023 — Astăzi, la Chișinău, a avut loc seminarul "Elaborarea proiectelor de buget pentru anul 2024", destinat autorităților publice locale (APL) din Moldova, organizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului Comunitatea Mea. Evenimentul, desfășurat în contextul asistenței tehnice continue și vaste acordate de Programul USAID Comunitatea Mea autorităților locale din Moldova, a reunit reprezentanți ai celor 123 de primării partenere ale programului din întreaga țară.
Vizualizări: 1055
Colibași, Cahul, 28 Iulie 2023 — După ani de dificultăți cauzate de starea precară a drumurilor, astăzi, satul Colibași din r. Cahul a marcat un moment semnificativ - finalizarea cu succes a proiectului de reabilitare parțială a infrastructurii drumurilor locale.
Vizualizări: 1998
Chișinău, 18 Noiembrie 2022 — Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a anunțat extinderea duratei Programului Comunitatea Mea, care are drept obiectiv principal acordarea sprijinului autorităților publice locale în a deveni mai eficiente, transparente și responsabile față de cetățeni. Programul va fi prelungit cu încă trei ani, până în martie 2026, primind o finanțare suplimentară de 15 milioane de dolari SUA.