Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 683 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 724
com. Tigheci, r. Leova, 21 Iunie 2024 — Pe 20 iunie, satul Tigheci a avut onoarea să primească vizita delegației USAID, o ocazie perfectă pentru a celebra succesele comunității și autorităților locale în aplicarea principiilor democratice.

Datorită programului Comunitatea Mea, Tigheci a introdus instrumente democratice precum prioritizarea proiectelor și bugetarea participativă.
Vizualizări: 892
Chișinău, 22 Mai 2024 — Pe 21 mai, organizația globală de dezvoltare și educație IREX a celebrat 25 de ani de activitate în Republica Moldova. Având ca domenii majore de activitate formarea și dezvoltarea liderilor, abilitarea tinerilor, consolidarea instituțiilor publice și creșterea accesului la educație și informații de calitate, impactul activităților IREX s-a resimțit în toate sectoarele din Moldova, începând cu 1999.

Vizualizări: 771
Peresecina, r. Orhei, 20 Mai 2024 — Ce ne dorim pentru copiii noștri? O copilărie fericită, bineînțeles.
Vizualizări: 684
Copenhaga, 17 Mai 2024 — Începuturi

În toamna 2023, Yep!Moldova, împreună cu Fundația Alliance of Democracies și cu susținerea financiară a USAID Moldova, a organizat primul Democracy Tech Hackathon.
Vizualizări: 986
Soroca, 23 Aprilie 2024 — În mijlocul zgomotului și agitației orașului, zonele verzi devin o oază de liniște și relaxare pentru locuitorii acestuia. Aceste spații nu sunt doar simple parcuri sau grădini, ci sunt locuri de întâlnire și recreere pentru comunitatea locală, care facilitează interacțiunea socială și deconectarea de la stresul vieții cotidiene.
Vizualizări: 861
Chișinău, 1 Martie 2024 — Pe 29 februarie curent, a avut loc a doua ediție a Forumului Primarilor, organizat semestrial de programul USAID "Comunitatea Mea", care a reunit 123 de primării partenere ale programului.

În contextul accelerării recente a procesului de integrare europeană a Moldovei, evenimentul a abordat două subiecte majore pentru primari: creșterea capacităților autorităților publice locale pentru avansarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și provocările și perspectivele cooperării intercomunitare în Moldova.
Vizualizări: 719
Cobusca Veche, 16 Februarie 2024 — Pe 15 februarie 2024, comuna Cobusca Veche din raionul Anenii Noi a găzduit o vizită specială din partea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), marcând succesul unui proiect de dezvoltare comunitară finalizat în 2022.

Cobusca Veche, în calitate de partener al programului USAID Comunitatea Mea, a beneficiat de un pachet amplu de asistență tehnică și sprijin financiar în implementarea unui proiect de extindere a rețelei de alimentare cu apă în comunitate - un proiect crucial, având în vedere provocările cu care s-a confruntat comunitatea în acest domeniu de-a lungul mai multor ani.
Vizualizări: 1211
Cimișlia, 21 Decembrie 2023 — Doar cei nevoiași pot cu adevărat înțelege importanța serviciilor sociale. Doar ei pot aprecia valoarea facilităților pe care acestea le oferă: un prânz cald, mai ales în timpul iernii, sau posibilitatea de a face baie măcar o dată pe săptămână.
Vizualizări: 1067
Taraclia, r. Căușeni, 15 Decembrie 2023 — O singură stradă iluminată în sat și nemulțumirea locuitorior – așa a început istoria dezvoltării locale a satului Taraclia când, în urma unui sondaj public realizat în 2020, autoritatea publică locală a decis să găsească soluții pentru extinderea rețelei de iluminat stradal în localitate. Ca rezultat al eforturilor depuse, în septembrie 2021 a fost finalizat primul proiect care a adus iluminat stradal pe aproximativ 35% din străzile satului Taraclia, marcând un moment semnificativ în dezvoltarea comunității.
Vizualizări: 1049
Chișinău, 1 Decembrie 2023 — Pe 30 noiembrie, agenția USAID prin două programe ale sale - Comunitatea Mea și Securitatea Energetică a Republicii Moldova, în colaborare cu Agenția pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova, a organizat un atelier dedicat bunelor practici în domeniul creșterii eficienței energetice și managementului clădirilor publice. Evenimentul a adunat reprezentanți ai autorităților publice locale și întreprinderilor municipale din localitățile partenere ale programului Comunitatea Mea, oferindu-le oportunitatea de a dobândi cunoștințe esențiale în contextul crizei energetice recente și a schimbărilor strategice în abordarea eficienței energetice în Republica Moldova.