Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 659 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 4697
8 Mai 2015 — La 8 mai 2015, a fost semnat un memorandum de înțelegere pentru un proiect pilot de aprovizionare cu apă a raionului Leova, în mărime de apr. 2,6 milioane de euro.
Vizualizări: 4594
28 Aprilie 2015 — Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR-urile) vor putea renunţa la multitudinea de documente pe hârtie cu care lucrează zi de zi, utilizând un sistem modern de management a documentelor - SIADR. Astfel, la 27 aprilie 2015 a fost semnat procesul verbal care constată pilotarea cu succes a sistemului.

Vizualizări: 4633
23 Aprilie 2015 — Pe data de 15 aprilie 2015, Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Teritorială a Parteneriatului Estic a lansat apelul de propuneri de proiecte pentru consolidarea cooperării teritoriale între Republica Moldova și regiunile limitrofe ale Ucrainei menite să elaboreze și să implementeze în comun proiecte transfrontaliere.

Partenerii de cooperare teritorială, inclusiv autoritățile locale, comunitățile și organizațiile societății civile, de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și cele trei regiuni eligibile din Ucraina - Cernăuți, Vinița și Odesa - sunt invitați să aplice pentru finanțare cu scopul de a aborda provocările comune de dezvoltare a țărilor.
Vizualizări: 4548
1 Aprilie 2015 — La 1 aprilie 2015, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) au lansat campania de comunicare despre dezvoltarea regională "Construim viitorul acasă". Campania se desfășoară cu sprijinul Guvernului Germaniei și Uniunii Europene, oferit prin intermediul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Vizualizări: 4703
23 Martie 2015 — Respondenții unui sondaj reprezentativ național cunosc destul de bine activitățile din domeniul dezvoltării regionale, desfășurate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și de Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Centru și Sud. Astfel, mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate consideră că Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) este un instrument eficient pentru realizarea politicii de dezvoltare a regiunilor.
Vizualizări: 4695
25 Februarie 2015 — Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a încheiat un memorandum de înțelegere cu Asociația “Moldova Apă-Canal” (AMAC) la 25 februarie 2015.

Documentul a fost semnat de directorul executiv AMAC, Iurie Nistor și consultantul superior GIZ, Dietrich Hahn.
Vizualizări: 4520
2 Februarie 2015 — Agenția Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a încheiat un memorandum de înțelegere cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) la 31 ianuarie 2015, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală.

Documentul a fost semnat de Tatiana Badan, președinte CALM, și consultantul superior GIZ, Dietrich Hahn, în prezența participanților la ceremonie.
Vizualizări: 4561
2 Februarie 2015 — Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) a sprijinit reprezentarea Republicii Moldova la prestigiosul Forum Internaţional de Parteneriat „Green Ventures", aflat la cea de-a 18-a ediție. Forumul a găzduit târgurile internaționale Enertec și TerraTec.
Vizualizări: 4944
26 Ianuarie 2015 — În 2015, Academia de Administrare Publică (AAP), cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), va oferi autorităților locale trei programe de formare: planificare și programare la nivel local și regional, dezvoltarea regională și dezvoltarea leadership-ului în administrația publică. Cursurile au fost concepute în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).
Vizualizări: 4601
17 Decembrie 2014 — Șase memorandumuri de înțelegere pentru sprijin în mărime de 6,45 milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare regională au fost semnate la 16 decembrie 2014 de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și consiliile raionale și primăriile comunităților beneficiare. Proiectele acoperă sectoarele: aprovizionarea cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide și eficiența energetică a clădirilor publice.