Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 675 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 6450
Ialoveni, 25 Februarie 2013 — Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Centru organizează vineri, 1 martie 2013,ora 10:00, prima ședință din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru (CRD Centru).
La ședința CRD Centru vor participa ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, membrii CRD Centru, specialiști ai ADR Centru și reprezentanți ai societății civile.
Vizualizări: 5123
Ungheni, 19 Februarie 2013 — La Ungheni a avut loc recepția finală a obiectului „Renovarea Palatului de Cultură din Ungheni". Comisia de recepție creată în baza ordinului directorului ADR Centru s-a deplasat la fața locului pentru a evalua calitatea lucrărilor și a recepționa obiectul dat.

Vizualizări: 5291
Floresti, 6 Februarie 2013 — Ieri, 05 februarie, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la obiectul „Construcția a 77 de platforme pentru colectarea deșeurilor menajere solide în localitățile Băhrinești, Prajila, Ghindești și Gura Camencii" din raionul Florești din Regiunea de Dezvoltare Nord. Acest obiect de investiţie este promovat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deșeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești", implementat de ADR Centru și finanțat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Vizualizări: 5623
Chisinau, 5 Februarie 2013 — Grupul de lucru pentru sectorul managementului deșeurilor solide s-a întîlnit astăzi la cel de-al doilea atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul managementului deşeurilor în Regiunea Centru (MDS). În cadrul atelierului s-a propus de a confirma datele privind situația actuală în domeniul managementului deșeurilor solide (MDS) și de a elabora, în mod participativ, viziunea privind nivelul serviciilor de gestionare a deșeurilor la nivel regional către anul 2018.
Vizualizări: 5870
Ialoveni, 29 Ianuarie 2013 — Un grup de experți din Franța și România vor învăța autoritățile publice locale din Republica Moldova cum să elaboreze și să îmbunătățească propunerile de proiecte, astfel, încât acestea să fie durabile și să obțină finanțări/cofinanțări din partea fondurilor europene cât mai curând.
Primii beneficiari ai suportului consultativ în scopul adaptării proiectelor la standarde europene, vor fi autoritățile publice locale din raionului Hîncești în cadrul proiectului „Datorită irigației, o agricultură mai eficientă și sigură" și autoritățile locale ale satului Costești, Ialoveni în proiectul de construcție a casei de ambalare pentru servicii moderne de marketing la export.
Vizualizări: 5182
Piatra Neamt, 22 Ianuarie 2013 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, România au semnat, în orașul Piatra Neamț, un acord de colaborare destinat stabilirii cadrului comun de cooperare continuă și echilibrată. Acordul dat este primul semnat de ADR centru cu o regiune de hotar de peste Prut.
Vizualizări: 5316
Ialoveni, 18 Ianuarie 2013 — 72 400,00 mii lei vor fi alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) pentru anul 2013 în scopul implementării proiectelor în Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC), bani aprobați de Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), prin Decizia nr 18/12 din 20.12.
Vizualizări: 5264
Ialoveni, 16 Ianuarie 2013 — Directorul ADR Centru împreună cu specialiștii responsabili și cadrul agenției și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) au convocat cîteva ședințe de lucru. La ședințe au participat aplicanții și partenerii din cadrul proiectelor în implementare în Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC) pe domeniul managementul deșeurilor.
Vizualizări: 5159
Ialoveni, 20 Decembrie 2012 — Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) şi Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au întrunit în ultima şedinţă din acest an membrii Cosiliului Regional de Dezvoltare Centru (CRD Centru). Pe ordinea de zi a şedinţei s-au discutat subiecte importante legate de planul de activitate pentru anul 2013, devizul de cheltuieli pentru organizarea și funcționarea ADR Centru, modificarea și completarea Planului Operațional Regional 2013-2015 și progresul în vederea implementării proiectelor de dezvoltare regională în Regiunea Centru, pe parcursul anului 2012.
Vizualizări: 5477
Ialoveni, 12 Decembrie 2012 — Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ADR Centru organizează vineri, 14 decembrie 2012, ora 10:00, ultima ședință din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru (CRD Centru).

Pe ordinea zilei sunt incluse următoarele subiecte:

Cu privire la aprobarea Planului de activitate al ADR Centru pentru anul 2013;
Cu privire la aprobarea devizului de cheltuieli pentru organizarea şi funcţionarea ADR Centru pentru anul 2013;
Cu privire la proiectele de dezvoltare regională din Regiunea de Dezvoltare Centru incluse în Documentului Unic de Program 2013-2015 (notă informativă);
Cu privire la modificarea şi completarea Planului Operațional Regional Centru 2013-2015;
Cu privire la implementarea proiectelor de dezvoltare regională pe parcursul anului 2012.