Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 888 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 70
21 Septembrie 2021 — 120 de primari din Republica Moldova și România s-au reunit la Sibiu (16-19 septembrie), în cadrul celei de-a IV-a ediții a Sesiunii Solemne a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova CALRRM. Din delegația Republicii Moldova au făcut parte 30 de primari și vicepreședintele Comisiei Administrație Publică, deputatul Petru Frunze.
Vizualizări: 89
19 Septembrie 2021 — La 10 septembrie a avut loc primul atelier de instruire din cadrul proiectului „Acordarea unui sprijin extins pentru consolidarea capacităților autorităților publice locale, inclusiv a femeilor primare, membre ale Rețelei femeilor CALM”, susținut de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women, finanțat de Suedia și implementat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). La evenimentul cu genericul „Egalitatea de gen și liderismul feminin la nivel local” au participat circa 80 de primare din toate regiunile Republicii Moldova, experte și experți ai CALM, reprezentante ale UN Women.

Vizualizări: 462
16 Septembrie 2021 — Dezvoltarea internațională a fost în atenția participanților Forumului Politicilor pentru Dezvoltare, principalului Forum consultativ pentru dezvoltare al Comisiei Europene la care a participat și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Evenimentul a avut loc la 13 septembrie, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite și Comisiei Europene.
Vizualizări: 1071
14 Septembrie 2021 — În cadrul unei conferințe internaționale, primarul municipiului Strășeni, vicepreședinte al CALM, Valentina Casian a vorbit despre beneficiile și provocările în procesul de digitalizare a serviciilor din cadrul administrației publice locale.

Valentina Casian a menționat că digitalizarea serviciilor este unul dintre obiectivele principale ale administrației publice locale din municipiul Strășeni.
Vizualizări: 1065
14 Septembrie 2021 — Politica bugetar-fiscală pentru anul 2022, propunerile pentru planul de acțiuni al Guvernului și diminuarea transferurilor generale pentru comunitățile locale au fost subiecte în atenția membrilor CALM. Despre acestea, dar și despre propunerile de îmbunătățire a Planului de acțiuni al Guvernului în domeniul APL discutăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM.
Vizualizări: 898
10 Septembrie 2021 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a expediat o Adresare Președintelui Republicii Moldova, Prim-ministrului, Ministrului Finanțelor și Cancelariei de Stat, în legătură cu intenția Ministerului Finanțelor de a reduce transferurile cu destinație generală și lipsa oricăror intenții de a întreprinde măsuri de consolidare a autonomiei locale, contrar angajamentelor guvernamentale și internaționale.

În Adresare, CALM atrage atenția asupra faptului că se impune reducerea drastică a transferurilor cu destinație generală de la bugetul de stat către bugetele locale de către Ministerul Finanțelor, într-un mod abuziv, unilateral, nejustificat și nedrept.
Vizualizări: 1152
10 Septembrie 2021 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la consultările publice privind proiectul Planului de Acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 în domeniul administrației publice și autonomiei locale. Directorul executiv al CALM Viorel Furdui, experții Alexandru Morcov și Viorel Rusu au prezentat mai multe propuneri de îmbunătățire a Planului de Acțiuni, menționând că Congresul Autorităților Locale va expedia Guvernului și un document în acest sens.
Vizualizări: 465
9 Septembrie 2021 — Ședința biroului executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc la 6 septembrie, la pretura sectorului Centru din orașul Chișinău. Politica bugetar-fiscală pentru anul 2022, propunerile pentru planul de acțiuni al Guvernului și diminuarea transferurilor generale pentru comunitățile locale au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii aleșilor locali.
Vizualizări: 494
9 Septembrie 2021 — Reprezentanții CALM au participat la consultările publice privind proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 în domeniul agriculturii.

Expertul CALM Viorel Rusu a atras atenția asupra necesității dezvoltării unor mecanismele de implementare a noilor politici și facilitarea dialogului între autoritățile publice locale și cele centrale.
Vizualizări: 481
9 Septembrie 2021 — În cadrul consultărilor publice privind proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 în domeniul transformării digitale din 3 septembrie, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui a menționat că deși în Republica Moldova s-a vorbit mult despre e-guvernare la nivel central, s-a uitat în totalitate de necesitatea e-guvernării la nivel local. Directorul executiv al CALM a fost de părere că acest domeniu trebuie să fie unul prioritar în planul de acțiuni al Executivului.