Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 237 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 106
Bălți, 29 Septembrie 2022 — Perspectivele și provocările dezvoltării regionale în contextul situațiilor de criză a fost tema unei conferințe organizată joi, 29 septembrie 2022, la Bălți, cu prilejul lansării Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VIII-a.

Conceput să promoveze politica de dezvoltare regională și rezultatele implementării acesteia în nordul țării în contextul situațiilor de criză, evenimentul a reunit oficiali de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) al Republicii Moldova, Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (VARAM) al Republicii Letonia, reprezentanți ai instituțiilor de dezvoltare regională din Republica Moldova și România, ai organizațiilor naționale și internaționale, ai administrațiilor publice locale, ai mediului academic și ai organizațiilor societății civile din nordul țării.
Vizualizări: 176
Bălți, 28 Septembrie 2022 — Conferința „Dezvoltarea regională: perspective și provocări în contextul situațiilor de criză” dă startul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VIII-a. Evenimentul, prin intermediul căruia ne-am propus să promovăm politica de dezvoltare regională și rezultatele implementării acesteia în nordul țării în contextul situațiilor de criză, va avea loc joi, 29 septembrie 2022, la Bălți.

Vizualizări: 202
Bălți, 28 Septembrie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, organizează, în perioada lunilor septembrie-noiembrie 2022, o serie de evenimente în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VIII-a.

Evenimentele incluse pe agenda Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord se vor desfășura la Bălți, Sângerei și Edineț.
Vizualizări: 333
Edineț, 23 Septembrie 2022 — În municipiul Edineț a avut loc al doilea atelier practic pentru membrii Unităților de implementare a proiectelor (UIP) din cadrul Primăriilor municipiilor Edineț și Soroca implicați în scrierea, monitorizarea și evaluarea proiectelor de dezvoltare a orașelor-poli de creștere din Regiunea de Dezvoltare Nord. Atelierul practic a avut loc în contextul proiectului „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, unul dintre obiectivele căruia este instituționalizarea UIP ale orașelor-poli de creștere Edineț și Soroca.
Vizualizări: 349
Glodeni, 22 Septembrie 2022 — În orașul Glodeni sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj a unei noi stații de epurare, de renovare a stației de pompare a apelor uzate și de montare a 3 km de rețele de canalizare. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).
Vizualizări: 358
Bălți, 20 Septembrie 2022 — Compania belgiană de tehnologie a apei BOSAQ a prezentat în nordul țării o soluție tehnică bazată pe abordarea centralizată privind alimentarea descentralizată cu apă potabilă. Marți, 20 septembrie 2022, în cadrul unei reuniuni în incinta ADR Nord, Jacob Bossaer, fondatorul și directorul general al companiei din Belgia, a explicat care sunt avantajele acestei soluții tehnice și a vorbit despre posibilitatea implementării acesteia în Republica Moldova.
Vizualizări: 372
Bălți, 19 Septembrie 2022 — 15 studenți din municipiul Bălți au participat sâmbătă, 17 septembrie 2022, la două ateliere de lucru despre identificarea și dezvoltarea unei idei de start-up, de la ideație la plan de implementare. Găzduite de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), aceste ateliere de lucru fac parte din seria de activități organizate de ADR Nord și partenerii proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA).
Vizualizări: 392
Soroca, 14 Septembrie 2022 — În municipiul Soroca are loc primul atelier practic în domeniul scrierii, monitorizării și evaluării proiectelor de dezvoltare a orașelor-poli de creștere din Regiunea de Dezvoltare Nord. Dedicat membrilor Unităților de implementare a proiectelor (UIP) din cadrul Primăriilor municipiilor Soroca și Edineț, evenimentul are loc în contextul proiectului „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, unul dintre obiectivele căruia este instituționalizarea UIP ale orașelor-poli de creștere Soroca și Edineț.
Vizualizări: 370
Bălți, 8 Septembrie 2022 — Membrii grupului de lucru responsabil pentru elaborarea Programului de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți, în calitate de pol de dezvoltare, au pus în discuție versiunea preliminară a Programului, elaborat de către expertul Ghenadie Ivașcenco. Întrunirea a avut loc joi, 8 septembrie 2022, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și este a doua ședință de la crearea acestui grup de lucru.
Vizualizări: 364
Fălești, 8 Septembrie 2022 — Specialiști ADR Nord au efectuat vineri, 2 septembrie 2021, două vizite de monitorizare post-implementare în raionul Fălești, unde Agenția a realizat proiectul „Aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare a locuitorilor satelor Risipeni și Bocșa și a instituțiilor publice de menire social-culturală”, implementat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în perioada 2014-2017, și proiectul „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, implementat din sursele FNDR în perioada 2017-2020.

Împreună cu reprezentanții administrațiilor publice locale de nivelurile I și II din raionul Fălești au fost vizitate obiectivele care fac parte din sistemul de alimentare cu apă din râul Prut: stația de pompare din satul Gherman, raionul Ungheni, treapta I, stația de pompare din satul Taxobeni, raionul Fălești, treapta II, și stația de tratare din orașul Fălești.