Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 832 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 323
Soroca, 22 Iulie 2021 — Un proiect transfrontalier de importanță majoră pentru Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova a fost lansat joi, 22 iulie 2021, în municipiul Soroca. Este vorba de proiectul „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, autorii căruia își propun să contribuie la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al municipiului Soroca și al județului Vaslui, România, prin restaurarea monumentelor istorice reprezentative situate în zonă și prin organizarea de evenimente culturale transfrontaliere.
Vizualizări: 345
Bălți, 21 Iulie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în colaborare cu echipa Redescoperă Moldova, promovează, în premieră, mai multe destinații turistice din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, prin intermediul unor spoturi și galerii de fotografii distribuite în mediul online. Ulterior, cele mai reprezentative fotografii se vor regăsi în unele publicații.

Vizualizări: 422
Bălți, 20 Iulie 2021 — În primul semestru al anului 2021, ADR Nord a valorificat 128,14 milioane lei în procesul de implementare a 13 proiecte în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Datele au fost prezentate de către directorul ADR Nord, Maria Prisacari, în cadrul celei de-a treia ședințe ordinare din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, care a avut loc marți, 20 iulie 2021.
Vizualizări: 363
Bălți, 18 Iulie 2021 — Vineri, 16 iulie 2021, conducerea ADR Nord a primit în vizită o echipă de experți din cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Părțile au discutat despre perspectivele de colaborare și suport în contextul implementării politicii de dezvoltare regională în nordul Republicii Moldova.
Vizualizări: 477
Edineț, 16 Iulie 2021 — Specialiștii Secției monitorizare și evaluare (SME) din cadrul ADR Nord au efectuat joi, 15 iulie 2021, două vizite de monitorizare post-implementare în raionul Edineț, unde Agenția a realizat proiectul „Conectarea Parcului Industrial «Edineț» la infrastructura de acces și utilitățile publice”, implementat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în perioada 2014-2016, și proiectul „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției Medico-Sanitare Publice «Centrul de Sănătate Edineț»” implementat din sursele FNDR în perioada 2017-2019.

Scopul vizitelor a fost informarea din prima sursă cu starea proiectelor la etapa actuală și acțiunile întreprinse pentru realizarea Planului de asigurare a durabilității proiectelor.
Vizualizări: 411
Bălți, 14 Iulie 2021 — Erik Heidema, expert de la compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, au vizitat, în perioada 12-14 iulie 2021, Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”.

Expertul slovac și reprezentanți ADR Nord au vizitat, cu această ocazie, mai multe locații din raioanele Soroca, Drochia, Sângerei și Edineț, unde sunt dezvoltate mici afaceri în domeniul producerii și comercializării fructelor uscate, legumelor, pomușoarelor, precum și afaceri locale în apicultură și turism.
Vizualizări: 318
Bălți, 13 Iulie 2021 — La Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți continuă lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, se desfășoară lucrări de termoizolare a pereților, înlocuire a geamurilor și reconstrucție a acoperișului instituției de învățământ.
Vizualizări: 353
Bălți, 13 Iulie 2021 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează cea de-a treia ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Evenimentul va avea loc marți, 20 iulie 2021, cu începere de la ora 10.
Vizualizări: 831
Fălești, 8 Iulie 2021 — La Fălești sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană. Grație acestui proiect, peste 15 mii de făleșteni vor avea acces la apă potabilă sigură.
Vizualizări: 405
Flămânzeni, Sângerei, 7 Iulie 2021 — La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, Sângerei, sunt în plină desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, sunt efectuate lucrări de reabilitare și de izolare termică, sunt montate rețelele electrice, de ventilare și de alimentare cu apă.