Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 461 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 57
Raionul Florești, 9 Iunie 2023 — Lucrările de construcție-montaj pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități din raionul Florești, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți, se finalizează. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenție de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).
Vizualizări: 182
Bălți, 29 Mai 2023 — Cererile de finanțare pentru cinci proiecte evaluate anterior la nivel regional în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor, propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) – ediția noiembrie 2022, au fost aprobate în cadrul ședinței Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord din 29 mai curent, organizată la Bălți.

Recent, membrii Comisiei de evaluare a cererilor de finanțare depuse în cadrul Concursului lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au evaluat tehnic și financiar fiecare concept de proiect în parte, în baza unei grile speciale.

Vizualizări: 199
Bălți, 26 Mai 2023 — Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează a doua ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Ședința va avea loc luni, 29 mai 2023, cu începere de la ora 10.
Vizualizări: 214
Bălți, 18 Mai 2023 — Producătorii regionali de alimente din nordul țării vor beneficia de suportul Slovaciei în promovarea digitală a agroturismului. Joi, 18 mai, la Bălți, compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, au lansat un proiect în acest sens.
Vizualizări: 227
Bălți, 17 Mai 2023 — Muzeul de Istorie și Etnografie din mun. Bălți s-a schimbat la față, devenind mai eficient din punct de vedere energetic și mai atractiv grație unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.
Vizualizări: 229
Bălți, 16 Mai 2023 — Un proiect-pilot de asigurare cu locuri de muncă pentru refugiații ucraineni și cetățenii moldoveni în vederea îmbunătățirii rezilienței economice a acestora a fost lansat marți, 16 mai 2023, la Bălți.

Implementat de People in Need Moldova în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, proiectul este conceput să ofere sprijin refugiaților ucraineni, precum și cetățenilor moldoveni din regiunea municipiului Bălți și raioanele Edineț și Soroca.
Vizualizări: 191
Bălți, 15 Mai 2023 — Sâmbătă, 13 mai 2023, în contextul Zilelor carierei la Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălți, eveniment care a coincis în acest an cu celebrarea Zilei Europei, echipa Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a prezentat oferta locurilor de muncă vacante în cadrul instituției și a pus la dispoziția publicului materiale informative despre proiectele de dezvoltare regională pe care le implementează, publicații de promovare a turismului, broșuri informative despre Uniunea Europeană.

Ulterior, în incinta Centrului de inovare și transfer tehnologic NORTEK, echipa ADR Nord a desfășurat workshopul tematic cu genericul „Dezvoltarea regională - model european de prosperitate".
Vizualizări: 201
Bălți, 11 Mai 2023 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți au semnat joi, 11 mai 2023, un nou contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, etapa a doua, finanțat de Uniunea Europeană. Evenimentul a avut loc în incinta ADR Nord.
Vizualizări: 221
Bălți, 10 Mai 2023 — Europa ne duce cu gândul la pacea și la unitatea familiei europene. Este primul an când, în luna mai, celebrăm Europa în calitate de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.
Vizualizări: 222
Edineț, 5 Mai 2023 — Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”, specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, managerul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” și reprezentanți ai societății civile s-au întrunit vineri, 5 mai 2023, în cadrul ședinței finale. Evenimentul a avut loc în incinta Primăriei municipiului Edineț.