Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 666 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 6467
Moldova, 22 Februarie 2013 — Centrul pentru Jurnalism Independent, organizaţie neguvernamentală ce activează în domeniul libertăţii de exprimare şi al accesului la informaţie, angajează Șef al Departamentului politici şi legislaţie mass-media.

Responsabilităţile funcţiei:

• Elaborarea, în colaborare cu directorul şi directorul dezvoltare organizaţională CJI, a agendei, propunerilor de proiect, de buget pentru departamentul respectiv,
• Analiza legislaţiei referitoare la mass-media şi participarea la elaborarea unor proiecte de legi pentru o funcţionare mai eficientă a presei scrise şi electronice,
• Consultanţă pentru jurnaliştii moldoveni şi organizaţiile mass-media în probleme legale, inclusiv în domeniul litigiilor din instanţele de judecată,
• Organizarea seminarelor calificate, a cursurilor de instruire şi a deplasărilor pe teren pentru avocaţi, judecători, legislatori, jurnalişti şi funcţionari publici,
• Elaborarea şi difuzarea declaraţiilor de presă în cazul abuzurilor împotriva drepturilor jurnaliştilor şi organizaţiilor de presă,
• Elaborarea raportului anual despre libertatea de exprimare şi legislaţia mass-media.
Vizualizări: 5140
Moldova, 20 Februarie 2013 — În anul 2012, mass media din Republica Moldova rămâne a fi parţial liberă, confruntându-se cu aceleaşi probleme ca şi în anii precedenţi şi anume: lipsa independenței financiare, carenţe ale cadrului legal și împotmolirea reformelor la nivelul difuzorului public - acestea sunt principalele concluzii ale Raportului anual privind situația presei din Republica Moldova în 2012, produs și lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Raportul este structurat în cinci capitole și cuprinde informaţii din domeniile audiovizualului public și privat, al presei scrise și on-line, precum și o analiză a situației presei din regiunea transnistreană.

Vizualizări: 5476
Chisinau, 5 Februarie 2013 — În perioada 1-3 februarie 2013, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a organizat cea de-a doua instruire intitulată Jurnalismul on line - practici şi tendinţe, pentru 20 de jurnalişti din Moldova (Bălţi, Chişinău, Ialoveni, Comrat), inclusiv din regiunea transnistreană (Bender, Tiraspol, Dubăsari).

Cursul de instruire a fost organizat de CJI în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală Centrul Media de la Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Vizualizări: 6330
31 Ianuarie 2013 — În luna februarie, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) are un calendar divers de activităţi.

Pe data de 1-3 februarie, Departamentul Instruire va organiza un training în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, prin promovarea participării civice”.
Vizualizări: 6215
Moldova, 29 Ianuarie 2013 — Organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media sunt indignate de atitudinea incalificabilă şi lipsită de respect faţă de jurnalişti şi instituţiile mass-media, manifestată de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova şi preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu în emisiunea “În profunzime”, difuzată la postul de televiziune PRO TV Chişinău la 28 ianuarie 2013. Considerăm inadmisibile asemenea atacuri lansate cu rea-credinţă de politicieni, în special de reprezentanţii alianţei de guvernământ.
Vizualizări: 5226
Chisinau, 18 Ianuarie 2013 — “Informare sau manipulare: cum îşi vede rolul mass-media din Moldova?” acesta a fost subiectul discutat în cadrul primei şedinţe a Clubului de Presă din anul 2013, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent, la 17 ianuarie.
Vizualizări: 7110
Moldova, 14 Ianuarie 2013 — Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunţă înscrierea jurnaliştilor la programul de instruire “Corupţia: reglementare, prevenire şi reflectarea de către mass media” ce va avea loc pe 26-27 ianuarie 2013, la Chişinău.

Prin acest program, CJI își propune să continue instruirea jurnaliștilor în domeniul legal în vederea îmbunătățirii abilităţilor de reflectare a fenomenului corupției.
Vizualizări: 5064
27 Decembrie 2012 — Echipa Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) a încercat şi în acest an să ofere jurnaliştilor evenimente interesante şi utile.

Peste o sută de jurnalişti, din instituţiile de presă naţionale şi locale, au avut parte de instruire în diverse domenii: etică, audienţa mass-media, economie, multimedia, libertatea de exprimare, accesul la informaţie şi jurnalism responsabil.
Vizualizări: 5237
14 Decembrie 2012 — Clubul de presă din Chişinău - Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) a premiat joi, 13 decembrie 2012, 10 jurnalişti ai anului 2012:

Galina MUNTEANU, TV 7
Vitalie DOGARU, Publika TV
Olga GROSUL, Kommersant.md
Ion PREAŞCA, ziarul „Adevărul Moldova
Elena ROBU, PRO TV
Victor MOŞNEAG, ziarul „Ziarul de Gardă”
Alecu RENIŢĂ, revista „Natura”
Irina MAŢENCO, ziarul „Ekonomiceskoe obozrenie Logos-Press”
Tudor IAŞCENCO, ziarul „Cuvântul”
Natalia PORUBIN, jurnalistă de investigaţie

În cadrul Galei au fost acordate următoarele premii speciale:

Premiul de excelenţă: pentru longevitate jurnalistică - scriitorului şi publicistului Ion Druţă
Speranţa anului: Ala Ceapai, radio Europa Liberă
Debutul anului: stiripozitive.
Vizualizări: 5407
Chisinau, 11 Decembrie 2012 — Mass-media din Moldova nu a acordat suficientă atenţie subiectului secetei şi a politizat excesiv vizita cancelarului german, Angela Merkel, la Chişinău, acestea au fost câteva dintre concluziile studiilor de caz lansate de Centrul pentru Jurnalism Independent, la 10 decembrie 2012, în cadrul unei conferinţe de presă.
În ciuda faptului că temele analizate se referă atât la actualitatea internă, cât şi la cea externă, autorii studiilor au identificat probleme comune ce vizează reflectarea de către mass-media a unor evenimente importante.