Nume
Parola
Vizualizări: 7088
Invitație la Conferința Națională pentru Antreprenoriat Social, ediția a II-a, 15-17 noiembrie 2016
9 Noiembrie 2016 — Asociația Obștească „Eco-Răzeni” organizează cea de a doua ediție a Conferinței Naționale pentru Antreprenoriat Social în perioada 15 – 17 noiembrie 2016 la Chișinău, Bălți și Cahul. În acest sens, avem o deosebită plăcere de a invita reprezentanți ai misiunilor diplomatice, organizațiilor internaționale, donatorilor și instituțiilor guvernamentale, precum și asociații obștești, întreprinderi sociale, prestatori de servicii sociale, instituții de învățământ și întreprinderi cu responsabilitate socială la evenimentul realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Fundația Est-Europeană, Reprezentanța IM Swedish Development Partner și Atașatul pentru Muncă, Afaceri Sociale și Protecția Consumatorului al Ambasadei Austriei la Chișinău.
 
În 2015 și 2016, organizațiile membre ale Platformei “Inițiativa pentru antreprenoriat social în Republica Moldova” au desfășurat mai multe acțiuni de promovare a conceptului: forumuri, târguri, conferințe, dezbateri, apariții în mass media, întâlniri cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale, instruiri tematice, vizite de studiu, lansarea și dezvoltarea întreprinderilor sociale. Considerăm că în ultimii ani a fost lansat un dialog constructiv dintre organizațiile societății civile interesate de crearea cadrului normativ pentru recunoașterea și dezvoltarea antreprenoriatului social, iar ca și rezultat, subiectul a fost inclus pe lista priorităților în agenda guvernamentală.
 
Menționăm că în noiembrie 2015, pe lângă Ministerul Economiei a fost constituit Grupul de lucru pentru elaborarea proiectului de modificare și completare a actelor legislative/normative privind antreprenoriatul social, iar în martie 2016, proiectul actului normativ a fost elaborat și lansat pentru consultări publice pe pagina http://particip.gov.md/proiectview.php?l=ro&idd=3000.
 
Este momentul oportun să revenim la dezbateri aplicate privind situația actuală, provocările și oportunitățile vizând evoluția acestui sector în Republica Moldova. În această ordine de idei, am stabilit următoarele obiective ale celei de a doua ediții a conferinței:
– să ofere o platformă pentru a promova și sprijini antreprenoriatul social prin stabilirea contactelor între părțile interesate, schimbul de informații și de învățare din experiența națională și a altor state;
– să stimuleze colaborarea dintre întreprinderile sociale, organizațiile care sprijină întreprinderile sociale, autoritățile publice și mediul academic pentru a construi un ecosistem mai puternic la nivel regional și național;
– să definească o agendă națională pe termen mediu pentru angajarea autorităților publice să recunoască și să sprijine sectorul întreprinderilor sociale ca să depășească constrângerile și provocările în procesul de creare și dezvoltare.
 
Printre subiectele cheie din acest an vor fi: măsuri de suport și bariere în dezvoltarea întreprinderilor sociale; rolul platformei pentru promovarea și sprijinirea antreprenoriatului social; întreprinderea socială, instrument de integrare pe piața muncii a grupurilor vulnerabile. Aceste tematici vor fi dezbătute în grupuri de lucru de către principalii actori din domeniul antreprenoriatului social din țara noastră împreună cu experți din SUA, România, Austria, Ungaria și Italia.
Agenda preliminară a conferinței poate fi accesată AICI. Limbile de lucru: româna, engleza și rusa.
 
În cazul în care, acceptați invitația noastră, Vă rugăm să completați formularul de înregistrare online https://goo.gl/forms/qDTU7fyMm1unNRyI3 sau descărcați AICI versiunea MS Word, completați și expediați până la data de 11 noiembrie 2016 prin email: ecorazeni@gmail.com sau fax: 0 268 73325.