Nume
Parola
Vizualizări: 8436
Gustul contează: producătorii de fructe proaspete din Moldova la expoziția INDAGRA FOOD din Bucureșt
7 Noiembrie 2016 — Producătorii moldoveni își promovează produsele pe plan internațional, participând la unul din cele mai mari târguri din România pentru industria alimentară – INDAGRA FOOD. Peste 10 producători și exportatori de fructe proaspete și procesatori agricoli din Moldova și-au expus producția și au stabilit noi contacte de afaceri. Participarea la acest eveniment a fost facilitată de PNUD prin intermediul unui proiect finanțat de Guvernul României.

Expoziția INDAGRA FOOD 2016 a avut loc între 2 și 6 noiembrie 2016, la București, fiind organizată de ROMEXPO, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie din România.

“Proiectul nostru susține participarea producătorilor și exportatorilor moldoveni la expozițiile majore de fructe proaspete și procesate. Participarea la INDAGRA FOOD este absolut necesară pentru producătorii moldoveni care doresc să exporte pe piața românească și alte piețe din UE. În anul curent ne așteptăm la stabilirea și dezvoltarea de noi relații de afaceri, în special cu importanți comercianți cu amănuntul”, a menționat Dumitru Vasilescu, Manager de proiecte la PNUD Moldova.

“Piața românească este probabil una din cele mai importanțe piețe UE pentru produsele proaspete din Moldova. Producătorii moldoveni care participă periodic la expoziții dispun de șanse bune de a stabili relații noi de afaceri, de a accesa piața de desfacere cu amănuntul, de a cunoaște evoluțiile noi în domeniul consumului și tehnologiilor”, a afirmat Iurie Fală, Directorul Executiv al Asociației “Moldova Fruct”.

Fiind unul din cele mai importante evenimente din industria alimentară, INDAGRA FOOD reprezintă o platformă de relaționare și informare, un cadru pentru prezentarea noutăților, produselor și serviciilor din industria alimentară și stabilirea de noi relații și contracte de afaceri.