Nume
Parola
Vizualizări: 5345
Rudele persoanelor decorate post-mortem vor primi câte 500 de lei lunar
Chisinau, 27 Octombrie 2016 — Guvernul a aprobat în şedinţa sa de miercuri un proiect de lege ce prevede introducerea unei noi categorii de beneficiari de alocaţii nominale de stat pentru merite deosebite faţă de stat.

Astfel, soţia/soţul sau mama/tatăl persoanelor decorate post-mortem cu Ordinul Republicii sau cu ordinul Ştefan cel Mare vor beneficia de îndemnizaţie lunară în valoare de 500 de lei.

Dreptul de a obţine prestaţia socială va avea doar unul dintre părinţii persoanei decorate post-mortem cu ordinele menţionate, la alegerea lor. Totodată, în cazul când părinţii veteranului decorat post-mortem sunt divorţaţi, cuantumul alocaţiei va fi împărţit în părţi egale.

De asemenea, în cazul în care, în familie sunt două persoane decorate post-mortem cu ordinele menţionate, beneficiarului i se acordă dreptul de a dispune de prestaţie pentru fiecare persoană în parte.

Numărul total al persoanelor decorate post-mortem cu distincţia Ordinul Republicii şi a celor decorate post-mortem cu Ordinul Ştefan cel Mare este de 234, iar sursele financiare au fost identificate, a menţionat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş.

Conform proiectului, noile reglementări vor fi aplicate începând cu 1 septembrie 2016, iar suma mijloacelor financiare necesare pentru alocaţiile menţionate va constitui 117 000 lunar sau 468 000 pentru cele 4 luni rămase ale anului 2016.

Autor: Publicația Periodică „Monitorul Fiscal FISC.MD”

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă