Nume
Parola
Vizualizări: 5979
Eficienţa colaborării cu registrele negative
Chisinau, 16 Februarie 2016 — Eficienţa = Solidaritatea !

INFODEBIT se conduce după un principiu simplu pentru furnizarea eficienţei clienţilor săi, acesta fiind – solidaritatea.

În acest sens, INFODEBIT recomanda şi nu obligă clienţii săi să utilizeze cele două servicii de bază: verificare şi introducere, simultan pentru a beneficia de maximum eficacitate în procesul de gestionare a datoriilor restante şi prevenirea apariţiei altora.

Principiul solidarităţii explică necesitatea simultană atît a verificării cît şi a includerii debitorilor proprii în sistemul INFODEBIT. Deci, consumi şi furnizezi date. Eşti atît consumator, cît şi sursă a datelor în INFODEBIT.

Necesitatea furnizării datelor debitorilor proprii este vitală şi foarte importantă pentru dezvoltarea sistemului INFODEBIT, cît şi pentru eficienţa şi calitatea datelor verificate de clienţii INFODEBIT în prezent şi pe viitor.

Atît timp cît nu se transmit date în INFODEBIT, nu ai ce verifica. Oferi date calitative, complete, actualizate – beneficiezi respectiv de aceeaşi calitate garantată.

În procesul de admitere şi introducere a informaţiei despre debitorii restanţieri ai clienţilor săi, INFODEBIT are grijă să includă numai date calitative, conlucrînd cu partenerii săi în regim continuu. Sistemul informaţional INFODEBIT este automatizat şi acceptă doar date complete şi bine structurate, ceea ce oferă posibilitatea verificării rapide şi simple a potenţialului debitor în Registru.

Propunem un mic calcul matematic, precum şi studiu realizat de INFODEBIT pentru demonstrarea eficienţei, în parte pe fiecare dintre cele două servicii de bază sus-enunţate, precum şi în cumul.

Verificare în INFODEBIT

O companie de microfinanţare (X), a efectuat prin intermediul utilizatorilor oferiţi de INFODEBIT, 5000 de verificări a persoanelor ce au depus cerere de creditare, pe parcursul unei luni. Sistemul INFODEBIT a oferit 500 de rezultate pozitive (FOUND), adică aceste persoane au fost identificate cu careva datorii în INFODEBIT, iar restul 4500 (NOT FOUND) s-au adeverit a fi lipsă în Registru – deci fără datorii în INFODEBIT.

Avem 10% depistare în decurs de 1 lună. Astfel, compania X de microfinanţare a luat o decizie diferită faţă de aceşti 500 de persoane, în comparaţie cu celelalte 4500, fie pozitivă sau negativă de oferire a creditelor. Faţă de cele 500 de persoane compania de microfinanţare a avut careva rezerve şi a fost mai precaută în discuţia cu ele. Nu este obligatoriu să fie refuz de oferire a creditului în cazul prezenţei în INFODEBIT. Fiecare Beneficiar INFODEBIT decide sinestătător cum utilizează informaţia recepţionată prin INFODEBIT.

Totuşi, în cazul în care nu se apela la serviciul de verificare INFODEBIT, cele 500 de persoane, adresîndu-se cu cerere de creditare puteau trece cu brio evaluarea credibilităţii şi beneficiau fără careva impedimente de creditele solicitate. Verificarea sau mai concret FILTRUL INFODEBIT, oferă posibilitatea depistării escrocilor, rău-platnicilor şi persoanelor supraîndatorate, care migrează de la o companie la alta creînd datorii şi probleme.

Astfel, cele 500 persoane, adică 10% din totalul verificărilor efectuate, în cazul în care au primit refuz la creditare şi în cazul cînd un credit mediu este de 5000 lei, avem 500x3000=1.500.000 lei, salvaţi/protejaţi de restanţe şi fraude.

Ca urmare a implementării experienţei europene, INFODEBIT prognozează că eficienţa de depistare a debitorilor în Registrul său, la limita pozitivă nu trebuie să depăşească 3-4%, ceea ce înseamnă că cei care se adresează, în cazul nostru, la compania x de creditare sunt majoritatea de bună-credinţă. Un coeficient mai mare de 5% denotă fluxul majorat de persoane cu risc sporit şi ţintirea companiei x de creditare ca potenţială jertfă a escrocilor şi persoanelor debitori cronici.

Sursa foto: espace.cool

INFODEBIT SRL – Trust, but verify!
Operator de date personale 0000179
mun. Chişinau, şos. Hanceşti 138/1, MD-2070
Tel. + 373 22 829 727, fax. + 373 853 765
Email: info@nfodebit.md
Web: https://www.infodebit.md/
Facebook: https://www.facebook.com/InfodebitMoldova
https://www.infodebit.md/?go=guest_check