Nume
Parola
Vizualizări: 4666
În curînd va fi lansată activitatea Centrului de Certificare a Î.S. „Fiscservinform”
mun. Chisinau, 9 Februarie 2016 — Î.S. „Fiscservinform”, în calitate de operator acreditat al serviciilor de certificare în domeniul aplicării semnăturii electronice avansate calificate este pe ultima sută de metri pînă la lansarea procesului de eliberare a acestor semnături.

De rînd cu lansarea serviciului de certificare, Întreprinderea va veni cu soluţia de racordare tehnică a sistemelor informaţionale şi de optimizare a procedurii privind aplicarea semnăturii electronice în cadrul serviciilor electronice, fără implicarea utilizării programei Java. Drept urmare, eliminîndu-se problema incompatibilităţii acestei aplicaţii cu browser-ele de acces la internet.

Semnătura electronică avansată calificată disponibilizează cetăţenilor accesul la toate serviciile publice electronice din Republica Moldova, şi anume la cele privind:

1. raportarea electronică fiscală (SIA „e-Factura”, SIA „Declaraţie electronică”, SIA „Comanda on-line a formularelor tipizate”, SIA Registrul General Electronic al Facturilor Fiscale”, SIA „e-Cerere” etc.);
2. raportarea electronică la CNAS şi CNAM (sistemul de „e-Raportare”);
3. solicitarea licenţelor de activitate economică (sistemul de „e-Licenţiere”);
4. procesarea electronică a tranzacţiilor de export;
5. accesarea Registrului de Stat al Populaţiei;
6. solicitarea apostilei (SIA „e-Apostila”);
7. accesarea Registrului de Stat al Achiziţiilor Publice (SIA „e - Achiziţii”) şi multe altele.

Detaliile privind eliberarea semnăturii electronice, actele necesare, preţurile şi reducerile propuse de către Întreprindere vor putea fi accesate pe pagina oficială a Centrului de Certificare a Î.S. „Fiscservinform” - pki.fsi.md.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la serviciile de certificare în domeniul semnăturilor electronice, contactaţi Centul de Appel la numărul de telefon 022-822222.