Nume
Parola
Vizualizări: 5611
Guvernul Germaniei susține instruirea contabililor și economiștilor din cadrul întreprinderilor de apă și canalizare
15 Septembrie 2014 — La 16 septembrie 2014 vor fi lansate trei module de instruire, de care vor beneficia 114 contabili și economiști din cadrul întreprinderilor de apă și canalizare. Programul de training a fost elaborat de Asociația "Moldova Apă-Canal" (AMAC), în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) și coordonat cu Ministerul Finanțelor și Asociația Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Moldova (APAC), precum și companiile de consultanță de profil. Procesul de training este cofinanțat de Guvernul Germaniei.

Evenimentul va avea loc marți, 16 septembrie, ora 9:00,în sala 515, situată în blocul C al Academiei de Studii Economice (str. Căpriana 50).

Lansarea va debuta cu semnarea contractului de grant dintre GIZ și AMAC, în valoare de 15.000 de euro. Grantul este acordat prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".

La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului Finanțelor, AMAC, APAC, mediului academic, partenerilor de dezvoltare, precum și jurnaliști interesați de subiecte economice.

Participanților le vor fi prezentate modulele concepute pentru contabili și economiști, în condițiile în care de la 1 ianuarie 2015 vor fi obligatorii noile standarde de contabilitate, racordate la normele europene, intrate in vigoare la 1 ianuarie 2014, anul 2014 fiind unul de tranziție la noile norme:

1. Standarde internaționale de raportare financiară

2. Trecerea la Noile Standarde Naționale de Contabilitate. Aspecte normative și practice

3. Gestiunea costurilor conform noilor reglementări contabile

Prin consolidarea cunoștințelor în aceste domenii, se contribuie la formarea continuă a personalului operatorilor de servicii de apă și canalizare. GIZ va mai susține AMAC la conceperea altor module de instruire, inclusiv în domeniul managementului operațional, urmând să fie semnat un acord de colaborare bilaterală.

Pe domeniul aprovizionării cu apă și canalizare, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) susține trei proiecte-pilot în raioanele Cahul, Râșcani și Leova, care sunt implementate de Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR-uri). Pe lângă investiții fizice, GIZ oferă asistență la planificarea regională sectorială. Recent, fiecare din cele 3 regiuni de dezvoltare - Nord, Centru și Sud - au adoptat Programe Regionale Sectoriale - menite să promoveze atragerea investițiilor în domeniul apei și canalizării.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană.

Asociația "Moldova Apă-Canal" a fost fondată în anul 2000 ca societate benevolă necomercială a întreprinderilor prestatoare de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare din Republica Moldova. Scopul acesteia este de a acorda asistenţă întreprinderilor prestatoare de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare din Republica Moldova în activitatea de producţie, tehnică şi ştiinţifică, comercială etc, precum şi apărarea intereselor lor în organele administraţiei publice centrale şi locale, precum și alte instanțe.

Autor: GIZ/Modernizarea serviciilor publice locale in RM

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă